14-10-2007                                        Door KB 

Via de mail zijn we op de hoogte gebracht van de weekend marathonzender Koestal FM. Aangezien we al in mei hier waren voor een impressie, vond ik het niet nodig om weer een impressie te houden op deze locatie. Gelukkig werd ik gebeld door het team en het was niet dezelfde locatie, maar een andere prachtige locatie met veel toeters en bellen.

 

Slaapkop

Op zaterdagmiddag zat het als eerste instantie in de planning, enkel deze jongen is in slaap gevallen en het werd een dag later op zondagmorgen. In alle vroegte naar de Koestal en na even zoeken naar de locatie, bleek dat ze niet teveel hadden gezegd. Een prachtige locatie vrij van alles, maar nog mooier was de tijdelijke studio.

 

In de rimboe staat een gewoon huis, niet anders dan anders, maar in een deel van de woning is een compleet afgetimmerde huisbar met alles eraan. Een bar, een biljart noem maar op, prachtig en toch is het geen kroeg, integendeel zelfs. Deze plek werd aangeboden door de eigenaar van deze woning, eenmalig dan.

 

Mast

Vrijdagmiddag om 12 uur is de zender de lucht ingegaan op 96.7 MHz. Aangezien ze geen goede mobiele mast hebben was de enige optie huren. Deze kwam uit Drenthe en staat schitterend te glimmen (vanwege het aluminium) op een hoogte van 45meter met erin 4 DB-Rossen.

 

De eindtrap is van een kaliber die je nog niet zovaak ziet. Vier keer Mosfet, al is dit niet zo bijzonder. Maar wel het feit dat er geen BLF278 inzitten, maar een nieuwe variant, de SD2942. Deze eigenbouw eindtrap met fabrieksmodules erin levert momenteel 1600Watt op de klok, maar hij kan nog meer. Dit vinden ze goed zo, alles staat prima de uitgaande temperatuur is gewoon lauw.

 

Noodstudio

De noodstudio staat toch enigszins op een vrij hoog niveau, al is niets ingebouwd. Op de vroege morgen werd alleen maar van CD gedraaid  van de Denon dual cd-speler, type DN1800F. De vermoeidheid van de avond ervoor vol met artiesten, oa Martin Dams en Wouter de Polkaman, heeft zijn tol geŽist waardoor voor eenvoud is gekozen.

 

Vinyl is ook ruim aanwezig en hiervoor worden 2 KAM-platenspelers gebruikt, type DDX750 met Ortofon Pro-elementen. De mengtafel zelf is een Dateq uit de Apollo-serie.

 

Processing

De vorige keer stond er nog de MDX8000 van Behringer maar deze is nu vervangen door een DSPX-Mini maar zoals die staat ingesteld, zijn ze nog niet helemaal tevreden. De MDX8000 klonk gewoon beter, maar is ook eenvoudiger in te regelen.

 

Op de laatste middag waren er nog artiesten. Het dak moest eraf om vervolgens de zender tegen 8uur ís avonds uit te schakelen om daarna alles weer op te ruimen. 

 

 

Tot slot wil ik het team nog bedanken voor de uitnodiging, voor de bijdrage van de site.

 

 

In de strak blauwe lucht was op afstand de glimmende mast al te zien

 

Zendinstallatie

 

 

 

Soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen heteluchtballon maar volgens mij een Helium Ballon

Goedemorgen...