23-11-2007                                                    Door KB

De is tweede impressie op de vrijdag  en daarvoor ben ik afgemeerd bij de Koning Kruin en de Bende. Een naam die is verzonnen in de vakantie. En toch ken ik dit station, en ik voel me er ook lekker thuis. Het is bovendien een bekende locatie voor me, al is het toch nog weer lastig te vinden.  

Dwangsommen

Bij dit station was het de bedoeling om een lekker weekendje te draaien, maar dit werd vroegtijdig verstoord door de gemeente. Op last van AT, volgens de brief. Aan de hoofdweg zagen ze de in elkaar geschoven mast staan doordat de piek boven de buren uitstak. Dit was reden genoeg voor AT om de gemeente aan te schrijven voor een passende oplossing. 

Uit voorzorg heeft de gemeente de dwangsom uitgeschreven op beide percelen maar helaas voor de gemeente zag het team de bui al hangen en is het voortijdig verhuisd naar een andere locatie. Kortom, dit team kent de slagen van de zweep en gaat gewoon door. Een team dat het niet gaat om de bierfeesten of alles erom heen draait, maar ik denk dat ze echt bezig zijn met piratenzender. 

Zonder mast

De formatie bestaat uit 10 man en heeft het nodige al meegemaakt, maar meestal met veel fun en humor. Maar helaas zaten ze wel op de tweede locatie zonder mast, maar niet voor lang. Een mast werd aangerukt, niet zon hoge van 75 meter zoals zelf hebben. Dit is een bijzonder sterke constructie en te koop.  

De nieuwe geleende mast is compleet mobiel en gemeentebestendig en is in elkaar gelast in 8 uur tijd en staat op een hoogte van 32 meter. Nood breekt wet qua mast. Bovenin hangen 4 rossen.  

Zender 10x mosfet

De zender is een ander verhaal. Deze staat in een voerbak opgesteld en is van het merk Nuova. Dit is een 10x Mosfet en goed voor een fabrieksvermogen van 2,5 kW, alleen dit team haalt er 2,7 kW af.

 

Sound

De processing is niet hardwarematig, want hier wordt gebruik gemaakt van een softwarematige oplossing. MultiMax V3.21 staat er voor het geluid, enkel deze is ingesteld op vinyl. Vinyl is genoeg aanwezig maar nog  niet de tweede draaitafel. Een enkele staat er, de ander komt later vandaar dat er veel van nep-CD ofwel MP3 wordt gedraaid. Het mengpaneel is een Soundcraft Spirit ES. 

 

Voor mij is dit een team waar ik graag kom. Veel uitleg en ze weten waar ze mee bezig zijn. Dit houdt in dat ze niet alles perfect hebben maar de kennis is zeker aanwezig. Een team dat piraat is en blijft en werkt aan langzame verbeteringen.

 

 

 

Stuurzender

10x Mosfet

 

 

 

 

 

 

Stereocoder en RDS

 

 

 

 

 

 

De dwangsom