19-10 2007                                                     Door  Ruud, de gulle lach

Vrijdagmiddag even bellen naar het Kozakken Team. Ik kreeg te horen dat ze druk bezig waren met de voorbereiding. En dat ze mooi op schema liepen. De telekraan zou om ongeveer half zes komen, en daarom ging ik een uurtje later in de auto op weg naar  het kleine dorpje Veessen aan de IJssel, de uitzendlocatie van het Kozakken Team. 

Tegenslag

Ook dit team had met tegenslag te maken. Tot twee keer toe moest men de topmast boven op de telekraan demonteren, inkorten en weer monteren etc etc. Een aantal uren later, omstreeks 21.00 uur, ging nu de kraan met mast op juiste manier de lucht in. De 8 fabrieksrossen stonden dan toch goed in de lucht op een hoogte van een kleine 80 meter.

 

Zender

Dit is er eentje die we niet veel meer zien. Een oude  R&S-dubbeldeurs kast, type onbekend. Deze eindtrap werd aangestuurd door een dubbele Mosfet. Nadat de  kraan volledig was uitgeschoven en de kabel gemonteerd was boven op de R&S kast, kon de zender aan. De eindtrap werd afgesteld op 7 kW.  

De RDS liep, de stereo deed zijn werk en het signaal was in de ether. En tja de band zat deze keer zeer vol, maar toch koos dit team voor de 95.9 MHz. Ze hadden wel lager willen gaan zitten, maar dat wilde de stuurtrap helaas niet. 

Apparatuur

Dit team had tegen de feesttent aan een oude kantoorunit  neergezet. Daarin stond de studio. Het team draaide veelal van CD en MP3. Voor de CD-tjes werden gebruik gemaakt van twee mooie Reloop CD-spelers. Voor de enkele zwarte schijf gebruikte men twee Technics draaitafels. De MP3-tjes uit de pc werden afgespeeld met het progamma BPM-studio.  Alle bronnen waren aangesloten op een Dateq-mixer.

 

Soundprocessing

Vanuit het Dateq mengpaneel ging het geluid naar een 19-inch meubel met een glazen deur. In het rack stonden onder andere een aantal appraten van Aphex, waar onder ook de veel besproken Dominator II. Het geluid was zeer goed te noemen. Ook bij dit team kwamen de sms-jes binnen via een pc,

 

AT

Dan in de morgen om ongeveer half elf. Hey verrrek, ruis op de 95.9, dat is geen goed teken. Dus maar even poolshoogte nemen via de telefoon. Wat blijkt? AT-man Van Essen is geweest met twee politieagenten. Hij heeft een eind gemaakt aan de uitzending. Meegenomen zijn twee lades en de stuurtrap. Jammer, jammer.  

In de middag er even heen voor een paar foto’s en om even het verhaal te horen. Helaas kon ik geen foto’s meer maken van de mast en antennes bij daglicht. Dit omdat de telekraan gelijk is opgeruimd. Het feest gaat wel gewoon. Afblazen, dat doen we niet, zeiden ze. Daarvoor zijn we te  druk geweest. En gelijk hedden ze . 

Feestavond

In de tent is het in de avonduren steeds voller en voller zo rond een uur of half elf waren er toch gauw zo’n 250 mensen aanwezig. En dat deed het team wel goed, na de tegenslag van die ochtend. Er waren onder meer optredens van Jouke, Lesly en vele anderen. 

Kortom een zeer geslaagde avond, waar velen ook van verre naar toe kwamen. En koud hadden ze het niet. Een grote gasheater zorgde voor een warme tent. Zondagmiddag was er onder andere een optreden van Silvia Swart.  

Het team wil iedereen die dit weekend mede mogelijk heeft gemaakt, hartelijk bedanken voor de inzet en goede moed. En Ik dank het Kozakken team voor de gezellige dagen en tot een volgende keer, namens Ruud en Diana.

 

Studiogasten

 

Mast nog plat

 

 

Stuurzender

Eindtrap

 

 

 

 

Soundprocessing