01-09-07      Firma Lang Niet Goed

 

Vrijdagochtend was het weer zover. De jaarlijkse zomermarathon vanuit zuidoost-Drenthe, oftewel de firma LNG weer aan de band via 94.50 Fm in stereo en RDS. Het team wil vanaf vrijdagochtend tot maandagochtend draaien.

 

Tegenslagen

Welk team kent het niet: de tegenslagen. Het eerste probleem deed zich voor toen de mast niet op tijd klaar was. Dus werd een mast geleend van een collega-piraat en er kon gedraaid worden. Ook wou de RDS niet meewerken omdat de aggregaat een paar Volt te weinig gaf. Een fabrieks-rds werd gehaald en het probleem was opgelost. Er zat nog een kleine brom in de modulatie die er ook nog even uitgehaald werd. En het station zat daarna prima aan de band.

 

Mast

De leenmast kwam van een buurtstation. Deze mast stond op een hoogte te pronken van ongeveer 72 meter met 2 vlaggen erin. Een fabriekskoppelbalk en 6 zelfbouw rondstraalantennes slingerden het vermogen van 5000 Watt de ether in. Dat ging goed, te zien aan de vele verzoekjes die vanuit heel Nederland binnenkwamen.

 

De zender komt dit keer van buitenlandse makelij maar waar het precies vandaan komt is onbekend. De eindtrap wordt met een kleine 250 Watt ingestuurd om het eindvermogen te halen van bijna 5kW. De stuurzender is dit keer een enkele Mosfet gebouwd door de bekende bouwer uit Drenthe.

 

Endtrap

De eindtrap is een ander verhaal. Op de vraag van welk merk de eindtrap was, werd er gezegd: als jij het weet, weet ik het ook. Dus als iemand deze eindtrap herkent, even mailen. De lamp die in deze kast zat, was de 3cx3000a7. Wat ik wel apart vond aan deze kast dat het filter voorop gemonteerd zat. Leuk om te zien en het werkte prima.

 

Soundprocessing

Dit keer geen 19 inch-kast met Behringer/Aphex-spul wat ik gewend ben van dit station. Een Omnia-3 moest alle processing in de gaten houden en het klonk natuurlijk prima. Ook stond er nog een fabrieks-rds achter voor een regeltje tekst.

 

De dj-set bestond uit een DX-1000-mengpaneel met daarnaast 2 platenspelers, ook weer met de bekende bananen naalden. Daaronder stonden 2 cd-spelers. Dit alles was heel netjes weggewerkt in een zelfgebouwd meubel.

 

Er was nog een tweede meubel met apparatuur voor de artiesten die dit weekend kwamen optreden, o.a. Martin Dams en Gerard Schonebeek en natuurlijk Wouter de Polkaman.Ook was er genoeg wattage aan boxen en versterkers aanwezig onder het motto volgas.

 

Controle

Om nog even terug te komen op het motto volgas. Er kwamen ‘s avonds tegen een uur of negen 2 vriendelijke mensen van de blauwe petten-brigade binnen om even poolshoogte te nemen. Tien minuutjes later gingen ze weer weg en het feest ging weer verder.

 

Studio

De tent was dit keer een stuk groter dan vorig jaar. De tent was al flink vol toen ik binnenkwam. Het draaigedeelte en bar waren achterin de tent. De sapjes waren prima te drinken en om de zoveel tijd ging er een dienblad rond met lekkers hapjes en snoepgoed. Voor de rest was het team van alle voorzieningen prima voorzien. Prima, prima om het zo maar te zeggen.

 

Nawoord:

Helaas door onbekende reden waren alle foto’s van het kaartje af . Een klein cameraprobleem dus. Daarom heb ik helaas alleen foto’s van overdag. Namens mij excuses.