31-03-07                                     Door Gup 

Zaterdagmiddag was het zo ver. Op de 94.50 had ik het signaal waar ik de hele dag al naar op zoek was. Station LNG was weer in de lucht met een kleine marathonuitzending.

 

Station Lang Niet Goed bestaat uit een team dat is opgebouwd uit een paar geheime zenders en een stuk of wat fanatieke gekken. Het team wat tegenslagen gehad maar zat uiteindelijk toch prima aan de band.

 

Mast en zender

Eenmaal aangekomen zei een teamlid ‘kom maar mee, dit heb je nog nooit gezien’. Ik ken persoonlijk het team goed, maar wist niet wat ik kon verwachten. Midden in de studio van een bekende piraat uit Drenthe stond een aggregaat te draaien om de

Elenos T1800 te kunnen voorzien van stroom.

 

Met zelf gefabriceerde pijpen ging de meeste rook naar buiten maar er bleef toch nog het een en ander in de studio hangen. De T1800 was goed voor 1700 Watt. Met daarvoor een RVR- stuurzender. Dit alles werkte prima en zag er goed uit.

 

De mast die het signaal moest verspreiden was geheel mobiel en bestond uit 3 delen zelfbouw constructie met daarboven op 16 meter de buis voor de 6 zelfbouw antennes. Dit alles moest het signaal de ether inslingeren en dat was dik voor elkaar gezien de vele verzoekjes.

 

Soundproccesing

De soundprocessing had de volgende opstelling.

-Aphex 108 easyraider

-Aphex 204 exciter

-Aphex dominator 720

-R&S stereocoder gs003

-RDS2000

Op het geluid was niks aan te merken, een lekkere friss sound. Al het inkomende verkeerd werd geregeld door de bekende behringer DX1000.

 

Er werd veel van CD gedraaid en daarom was er ook een dubbele CD-speler aanwezig van het merk Skytec. Ook was er een laptop aanwezig voor de nachtelijke plaatjes zodat iedereen aan genoeg slaap toe kwam.

 

Studio

De studio was ruim opgezet en was van alle voorzieningen voorzien. Er was een apart mengpaneel aangesloten voor diegene die graag even gek wilden doen via de microfoon, zodat de mensen thuis het niet zouden horen tussen de plaatjes door.

 

Kortom een gezellig team en een goede sfeer. Ik wil ze bedanken voor de aangeboden sapjes en ik zeg tot de volgende keer.

 

Studiogasten