30-09-2007                            Door Gup

Wie kent hem niet: Radio los Limbos vanuit Zuidoost-Drenthe. Deze zondag waren ze gehele dag aan de band omdat de mast er waarschijnlijk af moet. Het signaal kwam binnen op de 95.10 MHz in stereo en RDS. De impressie stond niet echt gepland maar van het een kwam het ander, dus ach waarom ook niet?

 

Mast en zender

De mast is gebouwd door de bekende mastenbouwer uit Drenthe. Hij bestaat uit delen van 3x12 meter en een topbuis. Deze brengen de mast op een hoogte van ongeveer 43 meter. Bovenin hangen vier zelfbouw richtantennes. 

De zender was goed voor een vermogen van 1000 Watt. De fabriekstuurzender van ITB stuurde de RVR-eindtrap aan. Het setje is geheel breedbandig en werkt altijd op en top.

 

Soundproccesing.

De soundproccesing bestond dit keer uit de DX-1000 mengtafel om daarna de Mastercom aan te sturen. Deze werd gebruikt om het signaal op niveau te houden waarnaar het dan naar de bekende combinator MDX-8000 ingaat. Een stereo en RDS stonden er nog uit de oude tijd en deed zijn dienst al vanaf 1997 en houdt het nog steeds goed vol.  

Een dubbele cd- speler werd gebruikt voor de cdítjes en twee platenspelers, met de Ortofon-naaldjes, stonden klaar om de nodige hits de ether in te slingeren. 

Studio

De studio is opgebouwd in een garage en netjes afgewerkt en ook overal van voorzien. Genoeg keuze uit de cdís en singles die overal neergezet zijn. Het geluid was prima verdeeld en buiten nauwelijks te horen. Ik keek op van het goudgele drankje dat er gedronken wordt. Hertog Jan werd er aangesleept bij dit station, terwijl je van veel Drentenaren in deze omgeving Amstel verwacht. Maar dat vond ik niet erg want het smaakte net zo goed.  

In de studio stond nog twee stamtafels vanwege de vele bezoekers die zouden komen en dat maakte het allemaal wat makkelijker. Veel amateurs uit de omgeving waren aanwezig bij waarschijnlijk de laatste uitzending vanuit deze locatie. Ook werd er nog even poolshoogte genomen door mevrouw Limbos. Niks aan de hand en dik voor elkaar, vond ze.  

Ik wil het station nog bedanken voor de koude sapjes en waarschijnlijk tot een volgende keer.