23-06-2007 RM en KB

Radio Maximaal, een marathonzender in Zuid-Drenthe, daar zijn we weer te gast. Niet voor de eerste keer, maar vast ook niet voor de laatste. Deze keer een marathon van donderdagavond tot zondagnacht op 96.5 in stereo.

Kast

Bijna elke keer wel een andere zender bij dit team, dat bestaat uit negen leden, waarvan Disco Jan misschien wel de bekendste is. Ooit begonnen met een Mosfet, de laatste keer een Elenos-eindtrap en dit keer een echte kast van R&S. Een ouder type volgens de deskundigen, in deze opstelling goed voor een vermogen van 5 kW. De mast is inmiddels vertrouwd. ZoŽn 43 meter hoog en hoog bovenin hangen zes zelfbouw dipolen.

 

Rotterdam

Door de condities kwam het signaal op sommige momenten heel ver, oa uit Rotterdam kwam een rapport. Maar ook op de momenten zonder condities was het signaal in de ruime regio goed te ontvangen.

Het team kende wat kleine technische probleempjes. Zo bleef het vermogen van de zender niet helemaal stabiel maar door wat bijregelen was dat ook weer in orde. Daarnaast was het geluid niet helemaal goed. In eerste instantie stond er een Triple C van TC Electronics, met twee Behringer-dozen erbij, waaronder de Edison-stereoverbreder.

Orban

Toen het geluid zaterdag slechter werd, is besloten om een echte  soundprocessor te lenen. En zo stond er vanaf zaterdagmiddag een echte Orban te blazen. Daarmee klonk het geluid weer vertrouwd, zoals we van een rustige ingestelde 8200 mogen verwachten.

Door de regen was de parkeerplaats een flinke modderpoel geworden, maar met een aanloopje lukte het ons om weer weg te komen van deze heel bijzondere locatie. Minder in de rimboe, vanuit een soort clubhuis kwamen de klankjes van dit illegale marathonteam.

Maximaal FM, bedankt voor de uitnodiging.