23-09-2007 Moal wat ans                                                      Door Gup

 

Verdwaald

Qua impressies ben ik flink uit de route, want mijn werkterrein is Drenthe, zoals jullie weten. Na op bezoek bij S.V.T.K te zijn geweest was station Moal wat ans in het noord van Twente ook aan de band via de 97.60 in stereo en RDS. Dus maar even bij het station langs voor  een impressie.

 

Zender en mast

De mast was gehuurd. Op 80 meter stond hij te pronken met bovenin 6 zelfbouw rondstralers en een zelfbouw koppelbalk. De zender was dit keer een Elenos T2000-eindtrap. Goed voor een vermogen van een dikke 2 kiloWatt.

 

De aansturing was een RDVV- blikje ingebouwd in kastje. Dit alles zorgde voor een prima signaal op de 97.60 en het station was te ontvangen op de autoradio tot aan Emmen. Verder lukte niet vanwege radio Noord op de 97.50, maar het was een zeer goed signaal.

 

Soundproccesing

De geluidsapparatuur bestond uit een D&R-mengpaneel. Daarnaast deden 2 platenspelers erg hun best aangezien 95 procent van de muziek er mee gedraaid werd. Een dubbele cd-speler stond er om af en toe eens een cd-tje te draaien.

 

Vanuit het mengpaneel ging het signaal naar een DSPX- mini. De DSPX was prima ingesteld en dat was ook goed te horen. Het RDS-systeem was het bekende 19 inch-kastje van Katruud.

 

Studio

De studio was mooi ruim op gezet. Een kapschuur werd hiervoor gebruikt, zoals wij dat in Drenthe noemen. Hier en daar stonden een paar stamtafels en rechts achterin de bar met het draaigedeelte.

 

Het draaigedeelte was helemaal zelf gebouwd en zag er prima uit. Het team, bestaande uit 13 man, draait maar 1 keer in het jaar dus dan moet het ook gelijk goed gaan. Overal was aan gedacht en de gastvrijheid bij dit station was prima voor elkaar. Kortom een heel goede sfeer in de studio.

 

Tot slot

Helaas was het al weer tijd om naar huis terug te keren. Al was de gezelligheid nog zo groot bij dit station, er moet de volgende dag ook weer vroeg opgestaan worden. Ik heb het station meegekregen tot aan Emmen op de autoradio.

 

Ik wil het station bedanken voor de gastvrijheid en de gezelligheid en niet te vergeten de sapjes. Tot volgend jaar.

 

Filmpje Moal Wat Ans