09-03-2007

Dit weekend gaat het los en daar bedoel ik mee De Musketiers en de Bende en dat alles op de 97.30Mhz in Stereo en RDS. Met de Bende is het team compleet en bestaat uit een formatie van 15 man.

 

 Locatie

De locatie is geen tent, schuur of ander eigen plekje maar er wordt vanuit een café gedraaid en dat alles in een klein plaatsje ergens in Salland. Ruimte zat hebben tot hun beschikking maar toch verwacht het team een grote aanloop van fans en plaatsgenoten voor dit jaarlijkse fenomeen.

 

Daarom is er voor het café een tent bijgebouwd om aan alle vraag te voldoen. Niets geen winstzender maar het gaat om de locatie. Die is warm en droog en ook de thuishaven van dit station.

 

 Mast

De mast bestrijkt zo’n 65 meter met erin 8 Rossen die het signaal de ether in mag brengen.
Het vermogen komt vanuit een 10kW R&S-kast.

 

Helaas ging ook bij dit team niet alles goed. Donderdagnacht is er begonnen met de zender maar dit ging niet goed. Van de 500Watt kwam 400 Watt terug. Niet goed dus en er werd gedacht aan een fout in het antennesysteem.

 

De mast ging plat, er werden veranderingen aangebracht maar een storing werd niet gevonden. Dit bleek ook wel toe de mast weer overeind stond: hetzelfde probleem. De zender bleef het enige waar het aan kon liggen.

 

Er werden diverse andere lades in de R&S-kast gedrukt en hoppa daar was het signaal dan eindelijk. Een echte storing is niet gevonden maar hij werkt. Later dan de bedoeling was is dit station toch in de lucht. 

 

 Gek en Onbenullig

Zo wil je het team wel beschrijven maar dat is het absoluut niet, al zijn ze soms bezig op de radio. Maar dit team weet wat het wil en belangrijker nog wat het kan. Logisch want dit team heeft al een behoorlijk zendverleden en dus veel ervaring. 

 

 Feest

Daarvoor is niets te gek en zeker niet met alle vergunningen. De zaterdagavond wordt gevuld met een optreden van de Bierefluiters en zondagmiddag met De Spelbrekers. Dit wordt niet live doorgezonden maar voor de aanwezige gasten zal dit vertier er niet minder om zijn. 

 

Processing

Twee platenspelers van Technics, SL1210MK3, staan rondjes te draaien van 45 toeren per minuut. Een derde Technics van hetzelfde type staat in de hoek voor reserve, maar ook wordt er van CD gedraaid met van 2 stand-alone  spelers van Sony. Een enkele MD is ook nog aanwezig. Geluid zat dus en dat alles wordt gemixt door een Behringer DX-1000.

De echte processing laat zich raden: hard en luid waar kan dit op duiden? De processing blijft onder het team, lekker geheim maar je mag er naar raden. Na wat gokken wat niet was, had ik een vermoeden maar het team zweeg en liet ook niets zien. Dit mag ik wel. Ze geven al veel bloot maar dit blijft onder hen. 

SMS

Zoals het al velen hebben komen de verzoekjes binnen via de computer maar dit was het team waar ik het voor het eerst heb gezien jaren geleden. Het blijft één van de mooiste uitvindingen voor de piraten.

Ik wil het team bedanken voor de gastvrijheid wat weer bijzonder was maar toch weer gewoon. 

Tot de volgende keer

De 8 Rossen op een hoogte van 65meter

 

 

 

De ladder die werd gebruikt voor de modulatiekabel

 

 

De zender R&S

 

 

Hier staat die in me een bijzonder slot

Geluidinstallatie voor het Café

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Achter het raam maar of hij hiermee wat me gaat verdienen weet ik niet