08-09-2007          Door Gup

De tweede marathon van het Orlando-team uit Zuidoost-Drenthe begint op vrijdagavond rond 20:00 uur. De uitzending gaat duren tot zondagavond. Dit alles op de 96.50 MHz  in stereo en RDS.

Mast en zender

De mast was dit keer de bekende huurmast. Op 42 meter hoogte moest het gebeuren met 4 zelfbouw rondstraal antennes en koppelbalk. Met een afstemming van 63 dB bij mij thuis werkte het geheel prima.

 

De zender die ze gebruikten was een RVR- eindtrap van 1 kW met de bekende CX800-buis erop. De sturing was de nieuwe no tune-print van 40 Watt, zelf ingebouwd in een 19 inch-kast. Over deze nieuwe print was het team prima te spreken en daarom werd hij ook gebruikt. Deze zenderopstelling was goed voor een dikke 900 Watt op de meter.

 

Mengtafel

Dit keer geen DX-1000 mengpaneel zoals wij vaak zien bij de piraten, maar een ander type van Behringer en wel de Eurorack. Dit team draaide heel veel vanaf CD gedraaid. Daarvoor stonden er 2 Sony CD-spelers.  Een computer werd gebruikt om de verzoeknummers wat makkelijker op te zoeken. 

De andere computer stond er om internet in de gaten te houden en om verzoekjes van de website af te halen. Een MD-speler van Sony stond ook nog tussen het setje. Toen vroeg ik naar de platenspelers: want waar zijn die? Er was helaas geen ruimte om ze kwijt te kunnen, maar een volgende keer zullen ze zeker aanwezig zijn.  

Aphex-chain

De soundprocessing bestond uit de Aphex-chain. De Compellor 320 voor de leveling, de Aphex 204 Exciter om het geluid op te frissen en daarachter de Dominater multiband-compressor en peaklimiter om alle piekjes tegen te gaan. De spraak werd gekleurd door de Virtulizer 1024 en de voiceprocessor 2496. Stereo en RDS waren van het merk Katruud. De kwaliteit klonk goed en alles bleef binnen het Stokke-masker, waar veel piraten naar streven.

 

Studio

De studio was opgesteld in een van de drie tenten en die stonden weer vlakbij de bebouwde kom. Normaal gesproken vraag je je af of dit wel kan maar de buurt had er geen enkel probleem mee. Ze kwamen af en toe aan voor een sapje. Een legertent was opgezet als studio en bar met daarvoor twee grote witte tentjes voor de gasten. In de avond ging de verwarming aan en in de tent hing een lekkere gezellige sfeer. Hier en daar stonden een paar tafels.

 

Tot slot

Ik wil het team bedankten voor de sapjes en de gezelligheid en feliciteren met het uitdraaien van de marathon. Bedankt en tot volgend jaar.

 

 

Studiogasten