Team Orlando en de Mafkezen 28-04-07     Made by Gup 

Al ruim op tijd werd mij gevraagd of ik een impressie wilde maken van dit station. Eenmaal aangekomen in het dorp in Zuidoost-Drenthe was de studio niet zo moeilijk te vinden.

 

De mast was van een afstandje al goed te zien. De jongens zijn eigenlijk 2 teams met in totaal 12 leden. Vier van de Club Orlando en 8 Mafkezen om het vierkantje rond te maken. De jongens wilden 3 dagen draaien en dat alles op de 95.70 in Stereo en Rds.

 

Mast en zender

De buizenmast was geheel mobiel en 30 meter hoog. Er hingen 2 rondstralers in die het signaal moesten uitstralen. De rondstralers waren van Veenstra-makelij. Dit alles werkte prima omdat ze rond de 200 verzoekjes zaten.

 

De zender was goed voor 300 Watt. Er stond een enkele mosfet rustig te draaien op 8 amp. De eindtrap bestond uit een breedbandprintje. De sturing, een RDVV, was ook zelf in de 19 inch-kast ingebouwd.

 

Soundproccesing

De soundproccesing bestond uit het een en ander van Behringer. Opstelling:

Mengpaneel 1604A, Ultradyne 9024 (softwareversie 1.3), Ultramizer en tenslotte een Katruud stereo/RDS-coder. De spraak werd bewerkt door de Virtulizer DSP-1000.

 

Dit setje werkte prima en het geluid was ook goed. Er werd veel van computer en CD gedraaid. Voor de cdís stonden er 2 Sony cd-spelers, ook was er een md-speler aanwezig van Sony. De keuze aan cdís was ruim en daar werd natuurlijk goed gebruik van gemaakt.

 

Studio

De studio was lekker groot en ruim opgezet. Overal was aan gedacht. Je kon binnen zitten maar ook buiten op het terras. Er was genoeg geluidsapparatuur aanwezig voor de vele artiesten die er dit weekend zouden komen. Buiten op het terras was ook een tapinstallatie aanwezig.

 

Na een leuke avond ging ik toch maar weer op huis aan. Er werd nog gezegd Ďmorgen weer komení maar dat zat er niet in vanwege een te druk weekend.

 

Ik wil het team bedanken voor de gezelligheid en de aangeboden sapjes en tot de volgende keer.

 

Foto sessie bezoekers 1      Foto sessie bezoekers 2