23-11-2007                                                    Door KB

Na de hele vrijdagmiddag rondje Twente te hebben getoerd, zijn we aangekomen bij het derde station. Wij mij betreft het station met het beste geluid op de radio. Nee, de rest is absoluut niet slecht integendeel maar PCH, waar we nu zijn, springt er boven uit. 

Eigenlijk heb ik mijn tijd daar een beetje verpruts, de gezelligheid deed me vergeten dat ik kwam voor een impressie. En eigenlijk kan me dat ook niet zoveel schelen. Ontspannen, zo komt het team elke keer over maar dat mag ook wel met zoveel ervaring. 

15 kW

Geen eigen mast dit keer maar een geleende. De tophoogte bedraagt 85 meter verticaal, met bovenin 8 rossen. En die zijn ook zeker nodig om de 15 kW de ether in te pompen. 

Een prachtige RVR-zender staat er te pronken. En na het voelen van de antennekabel kun je goed voelen aan de temperatuur dat er veel vermogen doorheen gaat. De kabel is handwarm, terwijl het buiten guur en koud aan het worden is. 

Aangenaam

In de studio hebben de jongens het goed voor elkaar. Het is er lekker warm dankzij heaters.  En daarmee is het er heel aangenaam, het hele weekend lang.  

Aan humor ontbreekt het bij dit station ook niet en alles lijkt elkaar daar wel te kennen. Je voelt je bij dit piratenstation meteen thuis. 

Omnia

Het geluid dat is goed voor elkaar. Een Omnia-4 met insteekkaarten van een Omnia-6 wordt hier gebruikt en dat werkt erg goed. Het geluid is meer dan perfect in de oren. 

En toch zijn de jongen afgeweken van de 0dB grens. Iets eronder vinden ze toch wat lekkerder klinken. Het klinkt nu luid en duidelijk en niet meer luid en hard. Het komt wat frisser over, om het zo maar te noemen. 

Ook de apparatuur voor de processing ziet er goed uit, maar helaas ontbrak de tijd om hier verder op in te gaan.  

Ik wil het team bedanken voor dit leuke uurtje En voor deze impressie zonder pen op zak

Studiogasten

Merk zender radio NL