14-10-2007                Made by Twentsche Zandhaas                              

Zondagmorgen op pad naar de PCMF in het noordoosten van Twente. Ze zaten op een locatie tussen twee dorpen in. Eerst waren we te ver gereden en toen opeens zagen we een mast. Zo op de gok gevonden dus.  

PCMF is een combinatie van Piratenteam Mekkelhorst en de Club Flits. Samen zenden ze uit onder de Piraten Combinatie Mekkel Flits. Het team bestaat uit 15 man en een koppel vrouwen.

 

Bekende brief

Aangekomen op de zendlocatie kwam ik via de parkeerplaats voor zes auto’s en een smal pad in de studio terecht. Ze waren blij dat ik een impressie kwam maken. Zo vertelden dat de gemeente vrijdags al op bezoek was geweest en de welbekende brief zou die dag nog komen. Maar ja, ambtenaren doen daar iets langer over en de brief kwam gelukkig pas woensdag. Dinsdag was de mast al niet meer ter plekke.

 

Vier zenders

De mast is er een van 30 meter constructie en 23 meter pijp met 4 fabrieksantennes, type breedband. Aan deze antennes zaten dit weekend een paar verschillende zenders. De eerste twee zenders waren een dubbele Cx. De derde was een R&S 1200. Tenslotte deed op zondag nog een CX-1500 zijn werk. Die draaide prima, de reacties kwamen van heinde en verre binnen.

 

DSPXmini

Naar de soundprocessing was het nog even raden, want die zat netjes in een kast achter slot en grendel. Maar na goed kijken zag ik het broertje van wat er in mijn eigen kastje stond. Het was de bekende DSPXmini-FM met daarvoor een Aphex Compellor. Het was een goed afgeregelde sound.  

Ook de catering was goed voor elkaar. De drankjes stonden koud om geserveerd te worden.

Verder wil ik de jongens van de PCMF bedanken voor de sapjes en tot volgend jaar. 

Studiogasten