PCNW

27-07-2007                                                    Door Gup FM

 

Vrijdag avond was het dan zover, nog even voordat ik op vakantie ga een impressie maken die al een tijd gepland stond. Het gaat om de marathonzender PCNW, vanuit Zuidoost-Drenthe. Dit team bestaat uit vele piratenzenders uit die regio. Samen wilde het team een week lang draaien op de 96.50 MHz in stereo en RDS.

 

Mast en zender

De mast van dit muziekstation was dezelfde als vorig jaar, alleen heeft die door het jaar heen schade opgelopen. Een lasje hier en wat metaal daar en hij stond al gauw weer op 40 meter hoog te pronken.

 

Vier fabrieks breedbandantennes straalden het signaal van 950 Watt in de ether. Dit vermogen werd geleverd door een Prais-eindtrap en stuurzender, dit alles in een 19 inch karretje. De druk zat er goed in dus het werkte allemaal prima en de verzoekjes stroomden dan ook binnen bij het team.

 

Soundprocessing

De complete en bekende airchain van Behringer werd gebruikt bij dit station. Van begin tot einde: de DX-1000 om alle signalen te mengen met daarachter de MDX8000, de Edison stereovebreder en de Ultrafex. Het geluid vond ik zeer goed klinken voor zo’n set omdat je meestal toch een harde bass verwacht en dat was bij dit station niet het geval.

 

Een ledbalk van DAP was aanwezig om de insturing te controleren. De echo werd gemaakt door de bekende Virtulizer DSP 2024. Er werd voornamelijk bij dit station van cd gedraaid via de sony cd-spelers. Er was ook  een platen speler aanwezig voor de echte oude krakers. De stereo en RDS waren ingebouwd in een 19 inch-kastje en waren van het merk Katruud.

 

Studio

De studio was lekker ruim opgezet. Een trailer van een vrachtwagen was omgebouwd tot podium voor alle artiesten die er aanwezig zouden zijn in de marathonweek. Zo waren er optreden van onder meer Jan Warringa, Silvia, Rodney en in het eerste weekend waren er grote namen als Henk Wijngaard en Gerard Schoonebeek op het podium te bewonderen.

 

Het draaigedeelte was ook aanwezig op de kar. De bar was van voor naar achter door de tent heen met een flink stukkie personeel erachter zodat niemand wat tekort kwam. Een shoarmatent op wielen verzorgde het eten voor deze week. Ik heb zelf ondervonden dat dit prima te doen was.

 

Tot slot

Voor mij stopte het feestje om een uur of een, terwijl de rest van de tent nog mooi doorging. De volgende dag kregen wij het signaal nog mee tot in Ommen op de autoradio. Bij dit station ook de slogan ‘alles was super geregeld van Amstel tot zender’.

 

Studiogasten