17-08-2007                                   KB

Diep Twente in deze keer, we gaan naar de Twentse bossen. Het is een goede beproeving voor het nieuwe navigatiesysteem. Het

gebied kent helemaal geen postcodes, kortom echt in de middle of nowhere.

 

Locatie

Een prachtige locatie, alles rondom is in het groen. Midden tussen de bomen en een stuk weiland, daar zitten ze. Station PCO oftewel Piraten Combinatie Oost. Een tent, een mast, zender, eigen stroomvoorziening en water. Meer is niet nodig voor een uitzending van dit team, dat bestaat uit 9 man, allemaal piraten uit deze omgeving.

 

Vermogen

Het vermogen is momenteel niet al te hoog. Een nieuwe eigengebouwde 4x CX met splinternieuwe buizen die nog niet eens zijn ingebrand. Ze moeten eerst 24 uur aan de gloei maar daar heeft het team geen tijd voor. Dus de eerste 24 uur maar half gas en dat is momenteel 700Watt. Later gaat dat omhoog naar zoín 1400 Watt en dat op de 96.70 MHz in stereo en RDS. De stereo is een 16 sample en de RDS is van type RDS2000.

 

Mast

Wel extreem is de mast. Een slordige 80 meter staat er te pronken maar hij kan nog hoger. Maar helaas, het aggregaat dat nodig is om hem omhoog te hijsen kon de laatste meters niet trekken. De antennes die er in hangen zijn 4 eigenbouw breedband dipolen met eveneens een eigenbouw koppelbalk. Alles dus zelfbouw bij dit team. Van zender tot antennes.

 

Processing

Het geluid klinkt prima. Een Triple-C staat er te blazen van TC Electronics. verder een Ultrafex EX3200 en de bekende stereoverbreder EX-1. De Denouser SNR2000 en een Virtualizer DSP1024 zijn voor de spraak.

 

Vinyl dat is wat er hier gedraaid wordt. Op dit moment gebruikt ieder zijn eigen platen. Er lagen welgeteld 9 cdís maar ze zijn niet van deze djís. Nee die draaien 100 procent vinyl. Dat is mooi werk.

 

Apparatuur

Voor het vinyl staan er 2 Technics draaitafels, de SL-1200MK2, en verder een dual CD-speler van Numark, type CDN22. Het mengtafel is de bekend DX-1000 en er staat ook nog een enkele MD-speler.

 

Veiligheid

Met de veiligheid is het prima voor elkaar. Duidelijk is te zien waar de brandblussers hangen. Ook plakkaten met de tekst ĎOnder de 16 geen alcoholí hangen overal in de tent en zelfs is er een verlicht uitgangsbord.

 

Dat het niet mag weten we maar we willen het wel zo veilig doen, is de reactie. Kortom, ze willen het zo goed mogelijk voor elkaar hebben. De mast staat daarom ook op ruime afstand van de tent. Over alles is nagedacht bij dit team.

 

Ik wil dit team bedanken voor de uitnodiging en tot de volgende keer.

 

 

 

De wel zeer zware voeding voor de CX

Eindtrap

 

Tussentrap met erachter de stuurzender

Processing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ben ik nu echt gek op, onthouden dus, maar wel super droog

 

 

Eigen watervoorziening 

 

 

 

Goed aggregaat maar om het monster omhoog te trekken van een mast miste het net wat.