18-08-2007                                                    KB

De laatste impressie dit weekend van mij om vervolgens maandag weer aan het werk te mogen.

 

Helaas stil

Station PCOL, een doorgewinterde marathonzender, die meerdere keren per jaar uitzendt vanaf de vaste locatie en nu via studio 2. En voor mij was het een goed moment om aan te komen. Het team was net aan het eten en vroegen mij om aan te schuiven. Kijk daar is natuurlijk niets mis mee, maar het was helaas stil op de achtergrond, geen muziek niets.

 

Mast

Waarom een radiostilte? Met de mast is niets mis. Deze is ruim 35 meter hoog en de vier Rossen functioneerden goed. Maar de drukte op de band gooide roet in het eten. De frequentie werd gewisseld en daarmee begon het gezeur. De stuurzender was niet berekend op zulke veranderingen en hield het voor gezien. Dus wachten op een andere stuurzender en die kwam tijdens de maaltijd er ook aan.

 

Elke keer zit het er gelikter uit bij dit team. Nu een indoor-marathon vanuit een schuur met als aanbouw een tent. Dat het er goed uitziet is geen garantie dat het ook allemaal goed komt en dat gaat het dus niet. Frequentie nummer 3 is de volgende poging. Op de andere twee was het te druk en we willen toch een klein beetje vrij zitten voor ons en de luisteraars, is de reden van de verhuizingen.

 

Zender

De zender werd weer aangeslingerd, iets hoger in de band waar het wat rustiger is. Dit keer op de 98.10MHz alles in stereo en RDS. Hier blijven ze op. Het is wel een keer goed met dat ge-verhuis. Het vermogen bedraagt nu een dikke 1000Watt uit een 4x CX.

 

Processing

Deze komt van een piraat uit de omgeving. Zo kunnen ze ook het vaste materiaal laten staan in studio 1. Prima materiaal, want er staat een Apollo Dateq-mengtafel en 2 platenspelers van Technics, de SL-1210mk2, en een dual cd-speler van Denon vult de rest aan.

 

De processing zelf die voor de zender nodig is, komt uit een 2x23-kanaals equalizer van Alesis, een Aphex-320 Compeller (leveller) en tenslotte een compressor. Hiervoor wordt de DBX166a gebruikt.

 

Ik wil dit team bedanken voor de uitnodiging en voor de maaltijd.

 

Filmpje PCOL

 

 

 

De zender opstelling

Gesleutel aan de 3e zender de modulatie

zender nummer 1 wordt in veiligheid gebracht

Afregelen van de CX

Processing

 

 

 

Stereo en RDS