15-06-2007 KB

Vrijdagmiddag rond de klok van drie uur was ik aanwezig bij het station PCT oftewel Piraten Combinatie Twenterand. Het team bestaat wel geteld uit een formatie van 7 man die dit weekend weer een marathon houden en dit alles op de 96.70 in Stereo en RDS

 

Gaat mooi

Het gaat mooi met de verzoekjes en afstanden en dit in tegenstelling tot vorig jaar. Toen zaten ze met 1 Kilowatt en kwamen de plaats amper uit, zo druk was het op de band. Het vertier bij deze piraten was er toen niet minder om, maar zoals het nu gaat is het mooi.

 

Overleg

Normaal is het vrijdag Koestal-avond en zij hebben de zender uitgelaten voor deze marathon, uiteraard in overleg. En dat is nu net waar het vaak aan ontbreekt in deze tijd.

 

Antenne

In tegen stelling tot wat je vaak ziet, wordt hier gebruik gemaakt van een enkele Ross. Ik dacht dat dit was uitgestorven maar niets is minder waar en het signaal is in Ommen goed te noemen, zeer goed zelfs. Wel is het een semi-fabrieks breedband Ross.

 

Mast en zender

De mast is van het type rikkenpalen-mast en daar bedoel ik mee dat het onderste gedeelte met houten palen verankerd is. De mast zelf staat op een hoogte van 30 meter. De zender is de bekende blauwe bak die rustig staat te draaien op zo'n 1250 Watt.

 

Problemen

Niet alles gaat van een leien dakje, dus ook niet bij dit team. Het ging donderdagavond mis. De kabel raakte bekneld in de plug waardoor de connector werd beschadigd. Resultaat: de mast moest weer naar beneden en voorzien worden van een nieuwe plug.

 

Processing

Niets van dit alles staat er achter. Al is er wel een poging gedaan om er een Behringer Composer MDX2600 achter te zetten. Het resultaat was zo bedroevend, brom en storing, dat is besloten om er niets achter te zetten. Wel wordt de spraak voorzien van echo, uit een DSP2024p, ook van Behringer.

 

Apparatuur

Een beetje mengelmoes waarvan werd gedraaid, zowel van vinyl en CD. Twee  platenspelers van US Blasters en een dual CD-speler van Citronic, type CD-12, zorgen voor de muziek en dat alles wordt gemixt door de Behringer DX1000.

Ook van Behringer was de microfoon, type C1, met een aparte voorschakelkast.

 

Ik wil dit gezellige team bedanken voor de ruim aangekondigde uitnodiging, voor de drankjes en aangeboden BBQ.

 

 

 

Zenderopstelling

De 4x CX

RDS en Stereo

 

 

 

 

 

 

 

Processing

 

 

 

 

Ook niet onbelangrijk de BBQ waar ze er 3 van hadden staan

 

 

 

 

 

Zenderhok

 

 

 

 

Team PCT