20-10-2007                                                                        Door Richard/Wilco

 

De uitnodiging was veelbelovend. Een piratenteam dat bestaat uit 33 vrouwen. Zoiets kunnen we natuurlijk niet laten schieten, en dus zaterdag op naar het Noordoosten van Twente naar PTZL. De zendlocatie is snel gevonden. Aan de rand van een bekend piratendorp steekt een hoge mast en het dak van een feesttent boven het mas uit.

Kortom, een unieke locatie, zo midden op een pas gemaaid masveld. De boer is zo vriendelijk geweest om het mas aan de rand te laten staan, zodat bijna alle activiteiten aan het oog zijn onttrokken. In het voormalige masveld staat een ruime tent, en nog een kleine zijtent, waarin de bar en het draaigedeelte zich bevinden.

Technische uitleg

En heel bijzonder, in de tent zijn alleen maar vrouwen aanwezig. Achter de bar, achter het mengpaneel en zelfs de bezoekers zijn vrijwel alleen dames. Gelukkig is er nog n man die een klein beetje technische uitleg geeft over de mast en zender. De mast is een mooie aluminium schuif/kantelmast die op ruim veertig meter staat. Bovenin hangen twee dipolen.

De zender mag er ook zijn. Een RVR-eindtrap met vier Mosfets die op zon 900 Watt staat afgesteld. De stuurzender is een bekend zelfbouw apparaat. Dit team is vrijdagavond begonnen met draaien en gaat door tot zondagavond. De zender staat afgesteld op 96.6 MHz in stereo en RDS.

Soundprocessing

Terug in de tent is de man van de technische uitleg vertrokken en moeten de dames zelf het woord voeren. Van soundprocessing hebben ze niet zoveel verstand. Gelukkig staat de soundprocessor bovenop de draaibar. Het is een digitale processor van Soldiyne, de Orion 462. Het apparaat doet flink zon werk, het geluid is hard en de ledjes slaan flink uit. De audioapparatuur bestaat verder uit de mooie mixer Airmate van D&R.

 

MD-spelers 

Op het mengpaneel zijn echter geen draaitafels aangesloten, hoe is dat mogelijk in Twente? Daarentegen staan er wel twee MD-spelers van Sony en een dubbele CD-speler van Numark. De meeste muziek komt van MD, maar wat erop staat is weer overgenomen van vinyl, zo te horen aan het gekraak.

Vrijwel iedereen draait de muziek vanaf MD, vertellen ze. Ze kunnen putten uit een grote bak met tientallen MDs. In een multimap staat per MD de inhoud netjes uitgeprint. En zodra een bepaald nummer van MD is gedraaid, zetten ze er een roze stip voor. Zo wordt voorkomen dat n plaat drie keer op een ochtend voorbij komt.

Idee

Het idee voor deze marathon ontstond afgelopen zomer. De dames waren aanwezig bij een marathonzender in De Lutte en ze riepen dat ze zoiets ook wel konden organiseren. Zo gezegd, zo gedaan en zo is dit vrouwenteam, dat elkaar kent uit het dorp en van voetbal, aan het avontuur begonnen, met natuurlijk een beetje hulp van mannelijke piraten, vooral bij de opbouw.

Ondanks dat het bereik op de 96.6 MHz  dit drukke weekend een beetje tegenviel, zat de stemming er goed in. Het liep allemaal voorspoedig en in tent zag het er allemaal opgeruimd uit. Het Senseo-apparaat maakte de gezelligheid compleet. Kortom, complimenten aan dit team.  

Dames, bedankt voor de uitnodiging en zoiets verdiend een vervolg, vinden wij.