05-05-2007

Pil FM uit Noordoost-Nederland, is het station waar we op locatie zijn.

 

Laatste keer

Druk op de band dit weekend met veel signaal. Zo ook dit station dat hun laatste uitzending gaat geven op deze locatie of misschien wel voorgoed, wie weet. Dit station draait meestal op eigen gepaste tijden en dan 9 van de 10 keer een marathon van een weekend lang.

 

Mobiel

Mad Max, die film lijkt het wel als je de mobiele studio ziet. Alles van dit station is mobiel. De mast, de studio en hun eigen stroomvoorziening. Maar zo mobiel zijn ze niet meer. Het is flink opruimen geblazen waar voorheen de oude studio stond en ook de chauffeursplek.

 

Mast en zender

De mobiele mast die aan de studio vast zit heeft een hoogte van 55 meter met erin 6 rossen en met ongeveer 10 meter NAP er bij, komt dat op 65 meter.

Het vermogen ligt rond de 7 kW uit de 3cx15000 buis die rustig ligt te draaien op de 97.00Mhz in stereo en RDS. De goede condities zorgt ook bij dit station voor een landelijke dekking. De stereo/RDS is van Omnicast, een fabriekscoder.

 

Processing

Als je ziet wat ze er achter hebben, vraag je je af hoe ze het geluid eruit krijgen. Een goede druk en luidheid maakt dit station, en dat alles uit een Behringer MDX4000 (het kleine broertje van de MDX8000) met erachter nog een Ultrafex ex3200, ook van Behringer.

 

Wel gebruiken ze een Dateq mengtafel, type LPM7.2, voor optimaal geluid voordat deze de processing in gaat. Singles wat er bij dit Twentse station gedraaid wordt en er staan 2 Technics tafels, SL1210mk2-modellen.

 

Team

Het team dat bestaat uit negen piraten heeft niet zo'n problemen met foto's. Alleen de complete zender komt er niet op. Aan veel gekheid en aan humor ontbreekt het ook niet bij dit station

 

Bedankt

Ik wil het team bedanken voor de gastvrijheid en de aangeboden maar geweigerde drankjes. Die waren overigens gratis en bestaan uit een vrije gift. Alleen het cupje koffiemelk kost hier een euro.

 

Filmpje Pil Fm

 

 

 

 

 

Stuurzender en de tussentrap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De plek wat eigenlijk de chauffeurs plek is en waar de oude studio zich bevond

 

 

de nieuwe website is www.pilfm.nl