08-12-2007                                        Door Gup

Zender Pipo en de Mamalou hadden ook het plan gemaakt om een kleine marathon te houden, vanaf donderdagavond tot aan zondagavond. En dat alles via de 94.50 MHz in stereo en RDS. Alleen waren er wat opstartprobleempjes. Donderdagavond knikte mast maar de volgende dag zaten de jongens al aan de band met een geleende mast.

 

Mast

Geen foto’s van de mast dit keer omdat het al flink donker was  toen ik aanwezig was. Maar aan de reacties gezien straalden de antennes prima weg en er werden goede afstanden gehaald.

 

De zender was dit keer wel een leuk verhaal, hij was namelijk helemaal roze. Dit alles met een tiptoetsen stuurzender als voorzet. Dat setje was genoeg voor ongeveer 1 kW aan vermogen en hij deed zijn werk dus prima.

 

Soundproccesing

De soundprocessing was dit keer weer een bekende set die ook bij een andere impressie te zien was. Van boven naar beneden stond in het rackje de SC204-roodcoder, de 2024 Behringer echobak, de Aphex big bottom en als hoofdprocessing de bekende Combinator MDX8000 met daarachter de Edison stereoverbreder.

 

Het mengpaneel was de DX-1000 en er werd bij dit station zowel als van CD als single gedraaid. De platenspelers waren van het merk Skytronic.

 

Studio

De studio was gezellig opgebouwd met een klein barretje een paar leuke barvrouwen en natuurlijk een stamtafel. Het draaigedeelte zat achterin en was gemaakt van een simpele tafel.

 

Ook hing er nog een breedband antenne aan de muur als verfraaiing. Hier en daar wat bordjes en lampjes om het af te maken. Onder het motto gezelligheid kent geen tijd ging het team verder met feesten en ik vervolgde weer mijn reis.

 

Ik wil het team bedanken voor de drankjes en de gezelligheid