30-11-2007                            Door Ruud, de gulle lach

Het is het eerste weekend van december en de mensen van Station Plankgas vonden het wel weer eens tijd om een weekendmarathon  te gaan draaien. Dit keer vanuit een dorpje in Salland.

 

Mast en zender

Donderdag avond werd de mast van 65 meter omhoog gezet met daarin 6 breedband antennes. De grote aanhanger met daarin de grote Telefunken-zender werd op de plaats gezet, hekken werden geplaatst en ander zaken werden geregeld voor dit weekend.

 

Vele handen maken licht werk en bij dit team zat dat wel goed. Naast de mensen van Plankgas zelf, waren er ook veel vrijwilligers die mee hielpen. Ze zaten deze keer niet in een grote tent, maar in een grote schuur van een loonwerker die voor dit weekend helemaal was leeg gehaald. Het was gezellig ingericht.

 

Vrijdagmiddag omstreeks twee uur kwam de Telefunken aan de band op 96.5 MHz met een vermogen van net iets onder de 10 kW in stereo en RDS. Thuis kreeg ik het signaal mee op een stukkie draad van 60 cm, dus dat was dik in orde.

 

Apparatuur

De eerste uurtjes waren er wat problemen met de soundprocessing, maar dat werd snel opgelost. Het team draaide van zwarte frisbees, CD en ook MP3. Voor de zwarte schijfjes werden twee fonkelnieuwe platenspelers van Technics gebruikt. Het mengpaneel was van Behringer,  type VMX-1000. De vele SMS-jes kwamen binnen op een laptop en werden uitgeprint

 

Vrijdagavond waren er optredens van Wouter de Polkaman en Mathijs. Zij trakteerden de vele aanwezigen op een aantal leuke deuntjes. Onder het eerste optreden werd de zender  verzet naar de 94.50 omdat het op de 96.50 toch niet helemaal fijn ging. De grote schuur liep mooi vol en voor de hongerige mond waren er gehaktballen en broodjes beenham te verkrijgen.

 

Politie

De zaterdag verliep anders als gepland. Omstreeks een uur kwam er een politieauto het erf op rijden met de melding: er is geen vergunning, dus het is een illegaal feest. Binnen een paar uur moest alles van het terrein zijn verwijderd, aldus de heren met de blauwe pet op.

 

Na enkele instrumentale platen gedraaid te hebben en nadat iedereen hartelijk werd bedankt werd de uitzending afgekondigd en ging de zender uit. Willem Ruis nam weer bezit van de 94.50. Helaas, het is niet anders.

 

Naar het cafe

Met man en macht is door iedereen geholpen om alles op te ruimen. Het team overlegde en belde en toen werd besloten om het feest en de artiesten te verplaatsen naar het plaatselijke cafe. En daar werd door veel mensen gehoor aan gegeven. Ongeveer 250 mensen waren aanwezig in de zaal. Het was zelfs zo vol dat er mensen moesten worden afgebeld.

 

De sfeer zat er goed in met optredens van Gerard Schoonebeek en daarna kwam er een ijsbeer binnen met -hoe kan het ook anders- meneer Wuko. Als afsluiter kwam het inmiddels wel bekende IJsselduo. Kortom, een zeer geslaagde avond die een hoop goed maakte.

 

Zondags?

Zelfs zondag is er nog even gefeest op de zendlocatie, er was immers drank genoeg. Het was in de grote schuur zelfs gezellig druk en er waren zowaar ook nog een paar artiesten geregeld, onder wie Albert en Jurriena. ook de zondag was dus zeer geslaagd te noemen.

 

Namens Ruud en Diana hartelijk bedankt voor het oergezellige weekend en tot de volgende keer maar weer.

 

Studiogasten vrijdagavond  Studiogasten Zaterdagavond  Studiogasten Zondag