04-01-07                                          By Gup

 

Het is vrijdagavond en ik werd uitgenodigd door station Pothoorn. Deze zender draait elk jaar hun marathon in een kroeg . Dit team bestaat uit ongeveer 20 leden. Ze draaien op de 94.50 in stereo en RDS.

 

Mast

De mast stond op een SRV-kar van een ander piratenteam. Deze was geheel mobiel en had een hoogte van ongeveer 44 meter. Hij bestond uit 4 stukken van 8 meter en een topbuis van 12 meter met daarin 4 zelfbouw antennes.

 

De zender was een dubbele Mosfet die rustig draaide op 10 amp. Hij deed zijn werk naar behoren en hield de marathon ook vol. De bouwer was onbekend maar het beestje deed zijn werk prima.

 

Behringer

De geluidskwaliteit werd bepaald door een Behringer-setje. Het betrof een Composer, een Ultrafex-2 en een apparaat dat mijn onbekend is. De stereo en RDS waren ook van een voor mij ombekend merk, maar het werkte prima. De kwaliteit was prima om aan te horen, zowel in de studio als thuis. En dat voor een paar Behringer-apparaatjes.

 

Er werd voornamelijk gedraaid vanaf cd’s en er was een ruime keuze. Gebruik werd er gemaakt van een DX-1000 mengpaneel van Behringer. Een dubbele cd-speler van het merk DAP deed prima zijn werk. De spraak werd beďnvloed door een Behringer 2024 echobak.

 

Studio

De studio was in de voorzaal van de kroeg. Het was allemaal prima geregeld, zowel voor de drankjes als het geluid en het licht. In een achterzaal had het team slaapplekken gemaakt om zich eventueel terug te trekken naar een zware dag.

 

Ik wil station Pothoorn bedanken voor de drankjes en de gezelligheid.