Power FM Nunspeet 95.9 Door Otto Radio Paradijs

 

Afgelopen week ontving ik een mailtje van Marcel, met de vraag eens een impressie te komen maken in Nunspeet bij zenders Benelux & de Gigant samen draaiend onder de naam: Power FM. De afspraak werd gemaakt voor vrijdagavond.

 

Onderweg meerdere malen gekeken of er al signaal was, maar tevergeefs. Op de A28 vanaf Ermelo was er wel een signaal waarneembaar op de 95.9 in stereo, helaas geen RDS omdat mijn radio dat niet heeft. Aan het signaal te horen was er goede processing aanwezig. Hier later meer over.


Aangekomen in Nunspeet deed Marcel de deur open en met een bak koffie in de handen via de achtertuin naar de studio gebracht.


Tuinhuisje

Eerst even de mast bekeken die in de achtertuin stond, met 4 dipolen op 25 meter hoogte met daaraan 7/8-cellflex Nokia-kabel, maar helaas was het te donker om er fotos van te maken.

 

De studio bevond zich in een soort tuinhuisje, dat naast de woning staat opgesteld. In het tuinhuisje is een bar gemaakt met zitplaatsen voor zon 8 man. Niet groot, maar wel gezellig.

 

De muziek kwam hoofdzakelijk vanuit de laptop, maar is er ook ruimte voor vinyl en cds. De studio was ruim voorzien van apparatuur: Novanex 12 kanalen mengtafel, dubbele cd speler van Delorean en een Philips draaitafel.

 

Processing

En ook de processing is dik voormekaar, zo stond er: Triple C Ultramizer Tube composer Behringer Supressor, gekoppeld aan een RDS systeem van RDS-2000.

 

Na de studio te hebben bekeken gingen we naar de zolder van de woning, waar de zender stond. Een zelfbouw stuurzender met een 4x CX250B die rustig stond te blazen op 1100Watt.

 

Na dit gezien en op de foto gezet te hebben, gingen we weer terug naar de studio waar we verder met de koffie gingen. We praatten wat over de piraterij in zn algemeen en de techniek in het bijzonder. De hele avond was het een komen en gaan van vrienden, gasten en familie in de studio.

 

Niet uitgenodigd

Reuze gezellig, maar op een gegeven moment zo rond kwart voor 9 stond er ineens iemand in de studio die niet uitgenodigd was. Het was Van Essen met 1 politieagent. Dat Van Essen op zijn ouwe dag nog lenig is, bewijst wel weer de hoge schutting waar hij overheen moest klimmen om in de tuin te komen.

 

Van essen maakte direct duidelijk waar hij voor kwam en noteerde de naam van de dj achter de knoppen. Daarna liep het gezelschap naar de zolder waar de zender stond, en gek genoeg, nam Van Essen alleen de stuurzender inbeslag. De CX liet hij ongemoeid.

 

Na wat papierwerk ingevuld te hebben, vertrok van essen weer,

 

Filmpje Power Fm (GE)

 

De zendinstallatie

Voeding voor de stuurzender

De stuurzender

even de temperatuur controleren

En een beetje aftrimmen

Voeding voor de CX

 

 

Een kijkje inde 4x CX250b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Processing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gv