7 April Door Otto – Radio Paradijs 

Pasen 2007

Power FM, een paasmarathon op de 95.9 FM in stereo/RDS vanuit een feesttent. En dat alles met zeven piraten die de krachten hebben gebundeld deze dagen.

 

Om 13:00 kwam ik aan en werd door het team hartelijk ontvangen, maar eerst wat afspraken over het maken van de foto’s. Hey....beven le, ingewikkelder en andere manier van bouwen.s, merkt nog veel afwachtendheid.

et reguleren.ver plaats. eatie dat er een en jij er ook weer, hoorde ik ergens van achter de tent roepen!  Leuk om welkom te zijn en van gezelligheid weet het team wel raad tijdens deze dagen.

 

Mast en zender

Het stuurgedeelte bestaat uit een RDS-systeem van RDS-2000 en een Profline met daarachter een Mosfet om daarmee de CX5000 aan te sturen. Deze gaf na afregelen 5,5 kW aan. Tegen 15:45 was het hele spul klaar en kon het feest beginnen.

 

Een aggregaat was nodig om de zender in de lucht te houden en die naast de tent stond opgesteld. Met een verbruik van 10 liter per uur moest deze het hele zaakje 3 dagen van stroom voorzien.

 

De mast is van het type schuif/kantel en staat met een hoogte van 45 meter in de lucht te pronken. De 4 breedbanders van eigenbouw zorgen ervoor dat het signaal goed te horen was door de ether.

 

De ontvangstrapporten in de vorm van sms’jes kwamen uit vele hoeken van het

Land: Heerenveen, Coevorden, Apeldoorn, Ommen, Lelystad, Almere, Baarn maar ook uit Harkema in Friesland.

 

 

Studio

De studio bevond zich in een caravan die aan de achterzijde tegen de tent aanstond. De apparatuur: een Behringer Eurodesk mixer, 2 Technics cd-spelers, 2 laptops waarvan 1 voor de muziek en de ander om de sms’jes af te lezen, en een Akai-draaitafel om zo af en toe wat vinyl ten gehore te brengen.

 

De processing bestond uit een Behringer Suppressor, een Edison, triple-C compressor en een Tube composer.  De muziekkeuze bestond uit Nederlandse muziek, en af en toe wat Engelstalig

 

Eerste avond

De eerste avond was het niet zo druk in de tent maar wel heel gezellig. Zondag, eerste paasdag, ben ik nog even terug gegaan. Toen werd door het team de voeding nog iets opgedraaid waarna er 7 kW op de antennes kwam te staan.

 

Dit resulteerde in een ruisvrije ontvangst op de autoradio van de studio naar mijn thuislocatie in midden-Nederland. Maandag op de 2e paasdag om 18:00uur eindigde de marathon en is het weer stil in de ether.

 

 

Niets te verbergen

Het Power FM-team, heeft geen problemen om alle gemaakte foto’s te plaatsen. Wij hebben immers niets te verbergen, werd er gezegd.

 

Ik wil het Power FM-team bedanken voor de gastvrijheid

 

Filmpje Zender power Fm   Filmpje studio power Fm  Foto sessie deel 2

 

 

 

 

 

De eindtrap met de CX5000 buis

 

 

Voeding voor de CX hoogspaning

 

 

Stuurzender

Stuurzender en de tussentrap (mosfet)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warme kabel

 

Foto sessie deel 2