09-03-07                                Door Gup FM 

Het is vrijdagavond en een zender gaat aan op de 95.10. Dit is de verjaardagsuitzending van de Powerliner FM uit Zuidoost-Drenthe. Zondag wordt de beste man 30 jaar en dat mag eigenlijk wel gevierd worden.

 

Eenmaal aangekomen in de gezellige studio ben ik gelijk maar even tot felicitatie overgegaan. En een impressie was geen probleem.

 

Mast en zender

De mast kon ik helaas (te donker) niet op de foto zetten. De hoogte van de mast bedraagt 36 meter met daarin 6 zelfbouw rondstralers en koppelunit. De zenderkast is een van het oudere type, een R&S-1001.

 

Het maximale vermogen dat een dergelijke kast kan doen is 10 kW, maar dat is met meerdere aanpassingen van voeding als elco’s en insturing. De kast staat nu rustig te draaien op 4 kW. Om de kast aan te sturen wordt een Telefunken-sturing (type 3150) met eindtrap (type 3149) gebruikt. Dit alles zorgde voor een prima signaal.

 

Omnia

De soundkwaliteit bestaat gewoon weg uit één ‘simpel’ kastje. De Omnia 6 ex 1 met softwareversie 7.02.05. Onder het motto ‘Met de Omnia aan de band trap je alles aan de kant’ doet de soundprocessor prima zijn werk. Ook is deze zeer uitgebreide Omnia natuurlijk te regelen en uit te lezen via de computer.

 

Het mengpaneel dat de Omnia met signaal moet voeden was de bekende DX1000. Er werd verder gedraaid van vinyl, maar ook de computer staat vol met muziek. Er is een keuze uit 13000 MP3’s. De dubbele CD-speler is van het merk Omnitronic en verder is ook nog een MD-speler aanwezig.

 

De spraak wordt geleverd door de B2-microfoon van Behringer met daarachter een 2496-voiceproccesor en de 2024 echobak, ook van Behringer. Er is ook een microfoon aanwezig voor genodigden die zich aangesproken voelen om zingen.(Vertikaal Fm). De insturing wordt uitgelezen op een Dab-ledbalk en op de computer via Pinguin-audio. 

 

Studio

De studio is gezellig ingedeeld. In de studio staat zelfs een bar met tapinstallatie. En in het midden van de studio staat een grote stevige stamtafel met daaraan de nodige gasten. Het is net een schip met de kapitein aan de knopjes rechts in de hoek.

 

Kortom alles dik voor elkaar; van soundprocessing tot de sapjes. Ook via de RDS wordt het motto uitgezonden waar elke keer aan gehouden word. GHBK, Gass, Hitzz, Bierr en een klein beetje Kwaliteit.

 

Ik wil de Powerliner bedanken voor de gezelligheid en de sapjes. Tot de volgende keer.

 

Studiogasten etc