Internetradio Prismateam   17-08-2007               Door Hartenboer

 

Bij uitzondering zijn we eens op bezoek bij een internet station

 

Dit keer op bezoek bij een internetstation dat nonstop draait en in de avonden en het weekend bemand is met dj’s. Het team bestaat uit 3 dj’s die vanuit eigen studio’s de stream vullen. Ik was dit keer bij Rene van het Prismateam in de studio in Staphorst. Het team heeft verder studios in Meppel en Zwolle.

 

Computers

Voor het draaien heeft hij 4 computers staan, 1 voor de stream, 2 voor de muziek die met het eenvoudige Winamp-progamma wordt afgespeeld en tenslotte nog één pc voor de msn. Voorts kan men in de live uitzendingen verzoekjes aanvragen of een groet doen via studio@prismafm.nl.

 

Processing

De processing die dit station gebruikt bestaat uit een Behringer Composer-pro en                                                                               Ultragraph (equalizer). Het mengpaneel is ook van Behringer, type 1222. De muzieklijst overdag wordt gedraaid met Sam 3 broadcaster.

 

Het is allemaal leuk en legaal maar alleen aan kosten is dit station al meer dan 1700 euro op jaarbasis kwijt.

 

Ik dacht even dat Rene de jaarlijkse kosten eruit probeerde te halen door een sloopbedrijf bij hem achterhuis te vestigen. Maar nee, werd mij uitgelegd, deze auto’s waren vakkundig gestript voor de jaarlijkse autorodeo in Staphorst.

 

Het is de moeite een keer waard om een bezoek te brengen aan de website www.prismateam.nl en natuurlijk een keer te luisteren naar dit station.

 

Ik wil bij deze Rene bedanken voor de uitnodiging en de sapjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteraard hebben ze ook andere hobby's