02-02-2007

Vrijdagmiddag na werktijd dit keer naar de marathonzender R.P.T. ofwel Rheezeveens Piraten Team draaiend op de 96.50 in stereo en RDS. Aangekomen aldaar stond daar de mast van RPT, met een hoogte van 61 meter met erin 4 zend Rossen, als één van de weinige overgebleven hoge masten na de storm.

 

Legaal?

Op een stuk weiland waar ze een week lang druk zijn geweest om zoals ze het noemen een Apres-skihut te hebben gebouwd, konden ze eindelijk de studio inrichten. Waarom zoveel werk voor een marathonzender en dat in deze tijd? Het antwoord was simpel. Voor het feest, de drank en de Apres-skihut hebben we een vergunning aangevraagd en gekregen. Enkel de zender, ja dat lukt niet met dit vermogen. Ook is er een tap aanwezig waar alle vergunningen aanwezig zijn.

 

Mast en zender

De zender is één van de laatste die van dit type nog in de omloop is. Een 4x Mosfet die goed was voor een vermogen van ruim 1200Watt met de bekende sturing. De eindtrap is nog steeds enorm gewild bij de piraten maar wordt niet meer gemaakt in deze versie.

 

Met de mast ging niet alles goed, ondanks de enorme ruimte kon men geen geschikt plekje vinden voor de mast. Het probleem was de ondergrond. Deze was erg zacht waardoor de kraan wegzakte. Na de 2e locatie werd op de 3e plek eindelijk een stuk grond gevonden waar de kraan niet weg zakte. Dit kostte veel tijd en moeite en dreigde de uitzending bijna te verstoren.

 

Processing

Daar kan ik kort in zijn, dat was niet aanwezig, maar dan ook niets. Een stereocoder waar een pre-emphasis in zat was het enige waarmee het geluid werd geproduceerd. Hier werd express voor gekozen. Dit team -dat bestaat uit 9 man- wilde er niets achter. Kaal uit het mengpaneel zonder enige vorm van processing, zelfs geen equalizer, zendt men uit.

 

Een eenvoudig mengpaneel van MC Crypt SA-100/2 en 2 stand-alone CD-spelers is het enige dat het team heeft voor de muziek. Wel werd de SMS-berichten doormiddel van een PC opgeslagen en voorgelezen.

 

R.P.T bedankt voor de uitnodiging en voor de start van dit weekend

 

Filmpje RPT

 

 

De 61 meter hoge zendmast

 

 

 

De metertje van de 4x Mosfet BLF278

Zendinstallatie

 

Aggregaat voor zender en audio in de studio

 

 

 

 

 

 

Stereocoder/RDS

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenmunten voor de comsumpties

 

 

 

 

Waar ken ik deze vogel nu van?

Op dit stuk weiland staat de uhh keet hok hut??

Lokatie van de zender