09-12-2007                                                       Door Hartenboer

 

Regioteam Friesland was vorige week op woensdag een soundcheck aan het doen voor de marathon van afgelopen weekend. Ik ontving een knap signaal uit het hoge noorden op de 95.10 MHz in stereo en RDS.

 

Dus dit weekend op naar het hoge noorden. Aangekomen op de locatie, een soort minicamping, stond de mobiele mast op een hoogte 48 meter. Bovenin zag ik 8 breedbandrossen van het merk DB pronken. Als anker voor de tooidraden gebruikte men onder meer een grote kar met puin.

 

Dolle Kip

Dit team heeft de handen ineen geslagen voor een marathon. Het team bestaat ondermeer uit 5 man met de bekende namen Studio MP, Landloper, Manuel FM, Dolle Kip en de Winchester. En dus hebben we hier te maken met jongens die weten wat techniek inhoudt. De Dolle Kip is voor een paar jaar terug op EPC gekozen tot piraat van het jaar.

 

Zender

Donderdag is dit team al begonnen met de bedoeling om zondagavond de stekker er uit te trekken. De zender was een blauwe dubbele CX van Spaan en stond rustig op bijna een kiloWatt aan vermogen te draaien. De zender wilden ze niet op de foto hebben en daar heb ik alle begrip voor, maar ik kan zeggen dat het er zeer netjes uitzag.

 

De studio bevond zich in een trekkershut waar de mannen het interieur uit hadden gehaald en vervolgens van alle gemakken hadden voorzien. Er werd hier met de welbekende Behringer DX-1000 gewerkt

 

Processing

Voor de verdere processing stond er een Warsanis multibandprocessor met een leveler van het merk Phonic Optimizer. Ik moet zeggen: een prima geluid. Voor de spraak werd gebruik gemaakt van de Behringer Virtulizer. Alles werd hier van CD gedraaid. De stereo/RDS Pira 32 van Katruud zorgde ook voor een perfect signaal in stereo en RDS op de autoradio.

 

De ontvangstberichten kwamen onder andere uit Swifterbant, Zwolle, Zuidwolde, Klazienaveen en Steenwijk en in deze tijd met grote powerstations vind ik dit niet slecht met nog geen 1 kW.

 

Het Regioteam draaide dit jaar ook voor het goede doel ,maar draagt eigenlijk bij als sponsor van een zender van het hoofdprogramma van de friesepiratencombinatie en wel voor het Friese jongetje Jens die aan de ziekte autistische stoornis lijdt en graag een therapie met dolfijnen wil. Kijk eens op: www.stichtingdolfijnetherapie.nl

 

Ik hoorde bij dit team dat er dit jaar in Friesland nog een marathon voor een goed doel wordt gedraaid. Wie het zijn, kan ik nog niet zeggen, maar er wordt aandacht aan besteed op deze site.

 

 

Ik wil het Regioteam bedanken voor de hartelijke ontvangst en vooral Eddy de Landloper voor de rondleiding en de tekst en uitleg.