05-05-2007

Wie kent ze niet, heeft ze nooit gehoord of heeft er niet van gehoord of gelezen? Beroemd voor de luisteraars, berucht voor AT. SVTK, ofwel Studio Vrij Twente Kanaal.

 

Marathon

Al een tijdje staat dit station op het programma en hoogtijd om ze weer eens te bezoeken. En dit weekend was het weer zover. Een heel weekend lang muziek op de Nederlandse radio. Enkel, dit station is niet alleen te horen tijdens marathonuitzendingen  maar ook zeer regelmatig door de week, meestal op een vast avond.

 

Uit de lucht

Menig keer is dit station uit de lucht gehaald maar ze gaan door ondanks de torenhoge boetes die ze al hebben ontvangen en mogen betalen. Een zendvergunning zit er bij dit station niet in, maar of ze dat echt willen is maar de vraag.

 

Kwaliteit

Hier valt erg weinig over te zeggen behalve dat dit goed is bij dit station, maar dat kan ook haast niet anders als je ziet waarmee ze werken. Professioneel audiomateriaal zorgt voor de overdracht van de uitmuntende kwaliteit maar eigenlijk hoor je het team er niet over.

 

Het is goed dat vinden ze zelf ook maar dat wil niet zeggen dat alles altijd maar 100% werkt en blijft werken. Ook zij kennen problemen genoeg met audio en zender. Hierin zijn ze geen uitzondering, net als een andere piraten.

 

De mengtafel die het team gebruikt is van Dateq, type GPM8.3 en de draaitafels zijn van Technics, de serieSL1210mk2. De dual cd-speler van Denon is van het type DN-D4000. MD is hier ook aanwezig en er staan er 2 van Tascam md350.

 

Naalden-verbruik

Van Ortofon zijn de elementen die het team gebruikt en slijten dan kunnen ze. Bijna elke maand worden de naalden vervangen voor optimale geluidskwaliteit. Ook de platen worden voorzichtig behandeld. Een beetje water erop en bij het terug zetten in de hoes worden deze keurig afgedroogd. Het lijkt wel routine.

 

Zender en mast

De zender is, hoe kan het ook anders bij dit team, een R&S die op 10kW staat te draaien en door de goede condities, maar zeker ook door de antennehoogte van 84 meter en 8 fabrieksrossen, hebben ze momenteel landelijke dekking. Met 26 meter NAP erbij opgeteld zitten ze op 110 meter.

 

Impressie

Dit team kiest bewust voor geen gezichten op internet. Problemen hebben we al genoeg gehad en we willen alleen maar platen draaien. Iets dat de luisteraars snappen, net als elk piratenstation. We worden wat rustiger allemaal.

 

Desondanks is het team enorm gastvrij en prettig in omgang. We worden allemaal een dagje ouder, maar het zenden dat blijft.

 

Bedankt

Ik wil dit team bedanken voor de uitnodiging, voor de uitleg en bezichtigen van het materiaal.