16-08-2007 KB

Na een hele tijd er niet meer te zijn geweest, op hun verzoek maar weer eens naar de Safari-team. Het is inmiddels al een tijdje geleden en er is veel veranderd.

 

Team

Het team is inmiddels gegroeid naar 6 man. Bij aankomst was het erg rustig in de studio, de oude garde zat mooi te draaien. Op de vraag hoe hun zendverleden was, zijn eigenlijk de rollen omgekeerd. De jonge garde heeft ons aangestoken. Dat kan natuurlijk ook.

 

Mast en zender

De mast is een mooi exemplaar, 36 meter fabrieksconstructie staat in de achtertuin met erin 4 Rossen. De zender geeft zo'n 350Watt, dit alles uit een enkele Mosfet. Genoeg voor ons en meer willen we ook niet, was hun reactie. Dat verhaal ken ik inmiddels wel. Twee jaar geleden hadden ze nog maar 50 Watt en nu al 7 keer zoveel. Maar dit team vindt dit meer dan genoeg.

 

Studio

De studio is goed en gezellig aangekleed en van alle gemakken voorzien. De vriendengroep is hier dan ook regelmatig tijdens de uitzending te vinden in deze plattelandgemeenschap.

 

Muziek

De platenspelers zijn uit de studio gehaald en hier wordt enkel maar van CD en MP3 gedraaid. Het bleek dat de platenspelers niet tegen een bepaald type vocht kunnen. Al had ik daar die avond geen probleem mee, het smaakte ook wel goed. Voor de muziek worden een Citronic dual CD-speler, type1.2, en het softwareprogramma BPM gebruikt.

 

Het mengpaneel is van JB Systems, de Beat 6. De processing komt van een Phonic PCL3200. Er werd in mono uitgezonden, de stereocoder (FRM) heeft het laten afweten maar deze wordt ter zijne tijd vervangen.

 

Ik wil het team bedanken voor de gezelligheid en tot de volgende keer

 

 

 

Zendinstallatie

 

De Frm Stereo-Coder