24-11-2007                                                    Door: Ruud, de Gulle lach

Zaterdagmiddag in de auto en op naar het Sallandse land. Ook dit team  had wat pech  in de week voor weekendmarathon. De mast had het begeven en er moest een andere oplossing komen. Maar ja, waar haal je binnen een paar dagen zo even een mast vandaan? Ze kozen ervoor om een hoogwerker in te schakeling. Boven zat de breedband antenne op een hoogte van ongeveer 24 meter.  

Druk

Dit team draaide met een dubbele CX die een vermogen leverde van 700 Watt. Het was erg druk op de band, maar toch werden er leuke afstanden gehaald. De gezelligheid was er bij het team niet minder om. 

Voor deze gelegenheid hadden ze een garage leeggehaald en daar 2 degelijke party tenten tegen aan gezet. De tenten werden verwarmd met terrasheathers en voor de sfeer voorzien van lichtslangen. 

Apparatuur

De teamleden draaiden van CD, MP3 en de zwarte frisbee’s. De zilveren schijfjes gingen in een dubbele CD-player. De zwarte frisbee’s werden gedraaid op Omnitronic platenspelers en de MP3-nummers kwamen van de laptop. Het mengpaneel was Behringer, het type VMX-1000.

 

Soundprocessing?

Geen soundprocessing deze keer. Ze hebben het wel geprobeerd maar helaas ging dat gepaard met storingen, dus dan maar zonder processing. De reacties die binnenkwamen via SMS werden op de vertrouwde manier opgeschreven. Dat ging goed, als het maar iemand is met een leesbaar handschrift. 

Ook aan de beveiliging was gedacht, al was het nog een hond die in opleiding was en meer sliep, maar daarom juist had hij ook assistentie. De ruimte liep in de avond mooi vol en de kachels deden goed hun werk. Dat was ook wel prettig met de koude wind die er stond. 

Polonaise

De sfeer zat er goed in, zelf de polonaise ging nog door de tent. Ook aan de hongerige mens was gedacht bij dit team, en nu eens niet met gehaktballen, maar met heerlijk broodjes rookworst.  

Zondagmiddag besloten we om nog maar even bij het team te kijken. Ook toen was de tent gezellig vol en er werd veel gelachen. Bij een aantal mensen kon je wel zien wie van het Sallands Draaiteam waren. De kleine oogjes zeiden genoeg. 

Om klokslag 10 over 6 zondagavond ging de zender uit na drie dagen van vertier en een hoop plezier. Maar niet nadat ze mij ook nog even achter de knopjes hadden gezet. Het was een zeer geslaagd weekend, ondanks dat men hier op mindere grote schaal bezig was. 

Namens Ruud en Diana, bedankt voor de hapjes en drankjes en tot de volgende keer.

 

Studiogasten