Schrik van 12                30-06-07 By Gup

Wie had deze marathonzender niet aan staan? De Schrik van 12 vanuit Drenthe op de 94.50 in stereo en RDS. De bedoeling was om van vrijdag tot zondagnacht precies 12 uur te draaien en de jongens hebben na wat tegenslagen toch de marathon kunnen uitdraaien. En zelfs doorgedraaid tot maandagmorgen een uur of 10.  

Mast en zender

Eenmaal in de buurt van het feestterrein waren de jongens zaterdagmiddag druk bezig met de mast (80 meter) te laten zakken. De plug van de hoofdkabel gooide roet in het eten waardoor de SWR niet meer optimaal was en de zender uitschakelde.  

Een handige en bekende monteur uit Salland kwam te hulp en tegen 17:30u kon de mast weer omhoog om daarna de nodige kW’s te blazen. De antennes waren van de bekende bouwer uit Slagharen die zijn werk goed deden. De zender laten we ons niet over uit vanwege problemen in het verleden. De zender gaf ‘prima’vermogen en werkte goed. 

Soundproccesing

Over de soundprocessing van de zender valt dit keer weinig over te vertellen. Omnia-kwaliteit en dit klonk prima. Er was in de tent ook genoeg vermogen aanwezig voor het geluid.. Dik voor elkaar dus. Het mengpaneel was de bekende DX-1000. De echo kwam uit de Virtulizer DSP-2024. Er werd bij dit station zowel cd’s als singles gedraaid. Er was dan ook een ruime keuze uit vinyl. 

 

De studio

De studio was bij dit team ruim opgezet. Staantafels en zittafels en voorin de tent een heel lange bar met daar achter het draaigedeelte. Het drinken werd verzorgd door de schiere dames van het piratenteam.  

Eenmaal aangekomen ‘s avonds was de tent goed vol met allemaal bekende piraten uit de omgeving. Ook heb ik nog even kunnen praten met één van het teamleden van Piraten Team Tilligte . Iedereen had het naar hun zin in de feesttent.  Kortom een feestje dat voor herhaling vatbaar was. 

Tot slot wil ik de jongens bedanken voor de gastvrijheid en de sapjes en tot de volgende keer.

Filmpje Schrik van 12