27-01-07                       Door Gup

 

Tijdens het werken merkte ik ineens een signaal op. Ach ja, het is weer zaterdag dus de zender ging weer aan. Dit betreft een impressie van de Schrik van Drenthe waar ik zelf ook mijn aandeel in heb. Het team bestaat uit 6 leden en is ondergebracht in een deel van een kroeg.

 

Zender en mast

Er werd gedraaid met een mast van 32 meter. In de mast hingen 4 zelfbouw rondstralers van een bekende bouwer uit de buurt. De 60 meter lange antennekabel werd gekoppeld aan een Telefunken-kast die goed was voor 1 kW. Het bekende motto is: gass, hitz en bier. Voor de Gup was het nog wachten tot 20:00u.

 

Aphex

Het geluid komt uit de Behringer DX-1000 met daarachter als soundprocessing de volgende opstelling: Aphex compellor 320, Aphex Big bottom 104 en Aphex Dominator 722. De stereo en RDS bestonden uit een fabriekscoder van Rood met een Pira 32 RDS-systeem.

 

Er werd voornamelijk van cd gedraaid en uit de computer. Ook was er een pannenkoek-apparaat aanwezig voor de singeltjes. De spraak werd be´nvloed door de Behringer DSP 2024 echobak. De kwaliteit was prima om aan te horen.

 

Studio

De studio was ruim opgezet. Een gezellige stamtafel en lange bar. De draaihoek voldoet ook aan alles eisen en alles paste er nog maar net in. Er was ook nog een biljarttafel voor de mensen die zin hadden.. Kortom alles voor mekaar.

 

Ik wil het station bedanken voor de sapjes en de gastvrijheid.

 

Studio Gasten