28-09-2007                Door GUP 

Op 28 september was het zo ver:  de verjaardaguitzending van de Speedfighter radio vond plaats op de 98.20MHz  in stereo en RDS. De afspraak stond al een paar weken in de planning en omdat ik mee ging om de eindtrap af te leveren, kon ik mooi de impressie maken. 

 

Mast en zender

Op 32 meter hoog stond de buizenmast te pronken, ergens in een woonwijk in Zuidoost-Drenthe. Vier rondstraal zelfbouw antennes van de bekende bouwer uit Drenthe verspreidden het signaal verspreiden op de FM-band.

Over de zender was dit maal weinig te zeggen. Een stuurzender met tiptoetsen en een vermogen van 35 Watt moest de eindtrap aansturen. De eindtrap was net nieuw en wilde de eigenaar nog niet op de foto hebben. Precies 19.3 watt in gaf een vermogen van rond de 1000 Watt weer uit. 

Soundproccesing

Dit keer stond er het bekende Behringer-setje alleen nu met de toevoeging van de Composer. Daarna de Ultrafex, de Combinator (MDX-8000) en de Edison. Dit setje was prima ingesteld en klonk zeer goed. 

De mengtafel, voor mij onbekend, werkt prima. Het merk is Pam-12 en deze deed zijn werk prima. Een Behringer-tafel was wel aanwezig maar deze was te groot voor de opstelling. De spraak werd be´nvloed door een digital studio echobak. Stereo en RDS waren voor mij ook onbekend, maar het werkte goed.  

Er werd bij dit station erg veel van cd gedraaid daarvoor waren twee Sony cd-spelers aanwezig. Ook was er nog een md-speler van Sony. Een cassetedeck en equalizer werden gebruikt om de insturing uit te lezen. 

Studio

De studio was gehuisvest in een caravan. Niet al te groot maar alles paste precies op zijn plek.  Lekker gezellig, om het zo te noemen. Voor in stond de bar en achterin kon er lekker rustig gezeten worden. Hier en daar hing wat aan de muur om de studio at sfeer te geven en dat was er in de avond ook wel. 

Tot slot wil ik het station bedanken voor de sapjes en het aangeboden platenprogramma.