11-11-2007                          Door Hoppateam.nl

Zaterdagavond kreeg ik de vraag om een impressie te maken van het Sportman-team. Geen probleem, dus gauw de fotocamera gepakt en op naar het Sportman-team. Daar aangekomen eerst even wat gedronken en toen de studio, apparatuur en zender bezichtigd.  

 

Mast

De mast is er eentje van 31 meter hoog. De twee antennes in de topbuis zijn zelf gebouwd. Het gaat om drie-elements richtantennes.

 

Zender

De stuurzender is van Profline. De zelfbouw eindtrap bestond uit een dubbele CX. Eerst stond hij rustig op ongeveer 600 Watt te draaien. Later zijn we naar de variac gelopen en hebben er meer spanning opgezet waardoor het vermogen ongeveer 800 Watt bedroeg. 

 

Soundprocessing

De Soundproccesing bestond ditmaal uit Behringer-apparaat. Het digitale monster, oftwel de Ultradyne 9024 en Ultramizer werden ondermeer gebruikt. Verder stond er een zelfbouw stereo- en RDS-coder met ingebouwde limiter. 

Voor het mixen van de bronnen werd de bekende Behringer FX-1622 gebruikt en de insturing werd uitgelezen op de DAB-ledbalk. De voiceprocessor 2024 van Behringer met een Alesis MidiVerb4 bewerkte de spraak. 

Dit station draaide veel van CD en af en toe via de pc . Daarvoor waren 2 Sony CD-spelers aanwezig . Ook de sms werd via de computer afgelezen. Helaas kregen ze niet al te veel verzoekjes, maar dat maakte hen niet zoveel uit.

Studio

De studio stond achter het huis met de mast ernaast. De studio is zeer netjes afgewerkt en leuk ingericht met een bar en daarachter nog een stamtafel  

Toen wij er waren, kwamen allemaal gasten aan en zo werd het erg gezellig in studio van het Sportman-team. De jongens slingerden ondertussen allemaal hits de ether in. 

Het was allemaal dik voor elkaar en daarom wil ik het team ook bedanken voor de gezelligheid en gastvrijheid. Tot de volgende keer.