27-05-2007 KB

Vanmiddag maken we kennis met het Twents piratenstation Stee FM.

 

Old School

Het zei me niks, toen ze me vertelden over Old School. Na wat uitleg gaat het over hoe Stee FM is begonnen in 1998 en ze wilden tijdens de Pinksteren weer gaan draaien, Old School dus. En dat alles op de 94.30Mhz in stereo en RDS.

 

Geen eendagsvlieg

Dit station is niet wat je noemt een eendagsvlieg of eenmalige zender of marathonzender, maar behoort ook niet tot de harde kern. Het gewone volk dat gezellige platen draait en waar een bijzonder goede sfeer heerst.

 

In dit buurtschap zie je dat, proef je dat, merk je. De gastvrijheid is hier hoog en als onbekende is het geen probleem om er tussen te komen. Gezelligheid kent geen tijd bij Stee FM.

 

Erfbewoners

Ook dat is mooi volk maar eigenlijk hebben ze niet zoveel met piraten te maken, behalve dat ze deze muziek ontzettend mooi vinden. Ze hebben dan ook de complete ruimte beschikbaar gesteld voor deze uitzending en vol enthousiasme heten ze je welkom.

 

Als het AT onze muziek bijna onmogelijk maakt en willen we toch deze muziek horen, dan is het bijna een plicht bij wijze van spreken. Daarintegen kennen we deze jongens natuurlijk ook goed.

 

Mast en zender

Normaal hou ik me netjes in als er niet iets klopt maar hier klopt er duidelijk iets niet: een mast met een S vorm, maar toch weer recht.

 

Het kan allemaal hier en voor deze speciale uitzending mag het ook wat rommelig zijn. De 4 Rossen op een hoogte van 27 meter die in de mast hangen, staan dan ook niet helemaal recht onder elkaar. Maar het werkt, al komt er wel iets teveel vermogen terug.

 

De zender is een dubbele CX zoals ze ook in het begin hadden en die momenteel 750Watt levert. Een goed filter (Cavity filter) in deze rimboe is eigenlijk niet hard nodig maar dit moet gewoon goed zijn, vertelden ze.

 

Vinyl

Uiteraard wordt bij dit Twents station vinyl gedraaid. Zoals een stucadoor meters maakt, draait dit station van vinyl, is de stelling van Stee FM.

 

Processing

Het houdt gewoon niet op hier. Allemaal lampen en processing om het geluid te regelen bij dit team. Normaal is vaak hoe meer erachter, hoe lastiger het wordt maar ik krijg het idee dat deze jongens er wel met verstand mee omgaan.

 

Als hoofdprocessing staat een Behringer MDX8000, de bekende vierbander te blazen, maar hier houdt het niet mee op. Een T1951 Tube Ultra Q en nog een Utragraph GEX3102 waarvan de Khz 18 tot 20Khz zijn uitgeschakeld. Verder staan er nog achter een Ultrafex pro EX3200 en de stereoverbreder EX-1.

 

Voor de spraak staat een Alesis, al wordt deze weinig gebruikt vanwege de vele hits en weinig spraak.

 

Draaitafels

Eigenlijk staat er niet zo gek veel. Uiteraard 2 platenspelers van het merk Lenco type L-3807 een merk dat je veel zag in de jaren 80. En een goed mengpaneel van D&R, type Clubmate. Verder staat er een dual CD-speler met nog maar één CD erin voor de jingles.

 

Bedankt

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en de enorme gastvrijhied, de aangeboden drankjes en BBQ, die ik helaas heb geweigerd.

 

 

 

 

Het mechanisme om de mast te laten zakken

De stuurzender

Voeding voor de CX

De CX

 

750Watt op het klokkie

Cavity filter

 

 

 

Soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Half kistje bier? Hier te verkrijgen

 

 

 

 

 

 

 

Wel op de sticker blijven letten hé