14-07-2007                                Door Hartenboer & Skerpenheuvel  

Na een oproep op de Klompenboer-site dat er te weinig aanmeldingen waren uit Friesland kwam ik in contact met Willem Skerpenheuvel. Dus na met elkaar afspraken hebben gemaakt op naar het hoge noorden waar Willem inmiddels ook aanwezig zou zijn .

 

Mast

Aankomend rijden zag ik daar een zeer mooi bouwwerk voor de mast. Door middel van een lift en aangedreven door een elektrische lier wordt de topbuis met de antennes naar boven bracht. Het bleek de voormalige  mast van de Hayabusa uit Twente te zijn, die bij Stevanovich nu op een hoogte van 50 m stond.

 

Stevanovich draaide deze marathon helemaal alleen en dat hoor je tegenwoordig niet vaak meer. ís Nachts nam de PC de uitzending over en werd er nonstop gedraaid. Donderdagmiddag is hij er mee begonnen tot maandag aan toe.

 

Zender

Ook de zender van Electronic Service stond rustig te draaien op een vermogen van 900 Watt. Deze stond eerst opgesteld in de studio maar is later naar buiten gebracht. Een eind bij de rest van de apparatuur vandaan in verband met brom.

 

Soundprocessing

Een AEV-Stargate voor de RDS en stereo en verder een Behringer Combinator, Ultrafex en Inovonics voor de muziek en verder een Yellowtec-Vip voor de spraak maakten het allemaal compleet en natuurlijk de Behringer DX 1000 als mixer.

 

De locatie werd Stevanovich aangeboden door zijn werkgever en ik moet zeggen een zeer mooie locatie om weg te draaien. In de buurt had al iemand geklaagd over de grote mast maar ach zei Stevanovich, ik heb toch toestemming van mijn baas.

 

Verder was het een weerzien met jongens van het Kubee-team dat al jaren achtereen met de kerst een marathon verzorgt en waar wij van de Klompenboer alvast weer zijn uitgenodigd voor dit jaar. 

 

Stevanovich bedankt voor de ontvangst en sapjes.

 

 

 

 

Een wel heel explosieve zender, de gasbussen zijn leeg hoor

 

 

 

Processing