31-07-2007  Suis Fm    KB

Even een kijkje nemen bij dit station dat zijn jaarlijkse zomermarathon houdt voor de omgeving maar vooral voor de buurt. Een kijkje nemen, maar geen impressie was de bedoeling, maar snel was al duidelijk dat dit geen probleem was.

 

Vergunning

Alles was tot de puntjes geregeld en ook de meerdaagse vergunning om dit feest ongestoord te kunnen houden. Niet helemaal zonder vergunning want bij dit team hoort ook een zender en daarvoor hebben ze geen vergunning. We kunnen niet alles hebben in huis hebben, en draaien is toch wel waar het een beetje omgaat, vertelde het team.

 

Dinsdag was de afsluiter van de marathon en dit werd groots aangepakt en alles werd omgetoverd tot een waar optreden van artiesten en veel vermaak. Het team zelf dat is een en al vermaak, vol met humor op de radio maar vooral muziek.

 

Zender

De zender mocht niet op de foto maar het was wel een heel bijzonder exemplaar. Het filtersysteem van een ware 10kW  R&S-kast was het enigste dat fabrieks was. De rest was een eigenbouw eindtrap die voldoende vermogen leverde van ruim 8kW.

 

Het maakt bij dit station allemaal niet uit waar de klanken vandaan komt als het maar muziek is. Zowel van vinyl, cd als MP3 wordt er gedraaid. Platen van deze tijd en uiteraard worden er ook oudere platen ten gehore gebracht. Van alles wat, voor jong en oud.

 

Omnia

Processing dat zit wel snor. Bij deze jongens staat een Omnia te brullen om de kwaliteit te laten waarborgen en als het hiermee niet lukt, vergeet het dan maar. Uiteraard wil het team niet knooien en een goed degelijk mengpaneel van Dateq zorgt voor de juiste kwaliteit.

 

Mast

Dat is van kaliber kraan die op een hoogte staat van ruim 55 meter met erin 6 rossen. Niet alles ging goed maar daar hadden de rossen geen schuld aan. Maar wel de niet-waterdichte pluggen. Teveel vermogen kwam terug en omdat de zender geen beveiliging aan boord had ging bijna alle het vermogen terug de zender in, waardoor er bijna 30 meter antennekabel in rook opging.

 

Suis is Suis niet en om dit snel op te lossen werd de kabel vervangen waardoor ze de uitzending weer snel konden vervolgen.

 

Suis bedankt voor de sapjes en voor toestemming voor de impressie.

 

De 55 meter hoge mobiele zendmast

 

 

Volgens de Suis is dit een dure singel   

 

 

 

 

 

 

Geluidsinstallatie voor het optreden