03-02-07                                            Door Gup

 

Het is zaterdagavond en ik ben uitgenodigd bij de Taribi FM uit het olierijke deel van Drenthe. Het team bestaat uit 4 leden.

 

De Taribi FM zou de uitzending overnemen van de Bladhark die tot 21:00u zou draaien. Het ging zo gezellig dat de taribi pas om 21:30u inschakelde. Onderweg kregen wij het signaal prima mee op de 95.10 in mono. Na lang zoeken en goede instructies zagen we een boel fietsen en een studio staan.

 

Zender/mast

De mast was op een aanhanger gemonteerd en had een hoogte van 18 meter. In de mast hing 1 enkele Ros die het signaal de ether in verspreidde. De zender van 350 Watt stond in een zijbak van een SRV- wagen. Dit was een zelfbouw Mosfet en draaide op 14 ampère. De sturing stond in de studio en stond gelockt op de 95.10.

 

Soundprocessing

De uitzending was in mono omdat de stereocoder kapot was. Er werd zowel van CD gedraaid als uit de computer. De dubbele CD-speler was netjes ingebouwd in een flight case en was van het merk Holywoord.

 

Het 6-kanaals mengpaneel van Skytec bracht het audiosignaal naar de zender. De insturing werd afgelezen op een DB-ledbalk. Er was geen soundprocessing aanwezig. Desondanks was de kwaliteit goed om aan te horen.

 

Studio

De studio bevond zich een omgebouwde SRV-wagen. De studio was geheel mobiel en kwam mij ook zeer bekend voor. De jongens hebben er een leuke en ruime bar ingebouwd. Toen dit team de SRV-wagen kocht lag de ruit eruit en die hebben ze er weer ingezet. Op de muur hebben ze met Amstel Bier-doppen de naam van de zender geschreven.

 

Foto’s

Vanwege het verlies van mijn camera staan er foto’s op die gemaakt zijn met een andere camera of zijn toegestuurd door het team. De foto’s zullen spoedig vervangen worden.

 

Ik wil de jongens van Taribi FM bedanken voor de sapjes en de gezelligheid en tot de volgende keer.