Het was weer berengezellig, dat oordeel komt niet van mij maar van de gasten. De bezoekers, de fans of hoe je ze ook maar wilt noemen.

 

Inmiddels mag je het bijna een invasie noemen, en niet eens door de omgeving maar uit Friesland. En ze voelen zich behoorlijk thuis in het Sallandse land. Het welkom en de gastvrijheid worden wederzijds helemaal gedeeld.

 

En toch is het een heel ander slag volk wat betreft de piraterij, maar ik denk dat het wederzijdse respect de band zo sterk maakt. In elk geval geniet ik wel van deze wederzijdse contacten. Erg vriendelijk en ook zo gewoon. De taal die piraten spreken is overal gelijk, grandioos gewoon.

 

Maar ook Gelderland liet zich massaal zien door zijn aanwezigheid en het is net of het gaat om het Nederlands elftal. Nederland gaat los door de Hits die piraten brengen. Kortom, weer compleet feest in Nieuwleusen.

 

Eigenlijk zijn veel dingen zo vanzelfsprekend zoals de toiletgroepen, maar waar halen ze het water vandaan? Niet uit een tank in elk geval en ook niet uit een sloot. Nee, het water komt uit de grond. Ze hebben een eigen put gespoten om de toiletgroep op te laten draaien. Maar het water is ook voor het grote spektakel. Met humor het baantje glijden. Niets is te gek lijkt het wel.

 

En ’s avonds zijn er artiesten onder wie Jan Spijkerman, een artiest die wel weet hoe je tent op de kop kan zetten. Een waar decor met meiden die mee dansten op het podium en de Jump deden. Op klompen wel te verstaan, allemaal prachtig om te zien.

 

Vervolgens was Silvia aan de beurt en zij is een graag geziene gast bij piraten. De avond werd afgesloten onder leiding van Martin Dams. Voor degene die het allemaal wel best vond, kon lekker een pilsje happen achter de bar waar topless bediening was

 

Tot morgen……