Donderdag 09-08-2007

Het zit erop, het gratis superfeest in Nieuwleusen is afgelopen. Zowel op de radio als in de feesttent zwijgt het TV Team voor een jaar. Nog één keer donderdagavond een grandioos feest, met wederom een volle tent.

Veel bezoekers kwamen voor de tweede keer, maar ook nog veel nieuwkomers. En daaronder een delegatie van de gemeente Dalfsen, waartoe Nieuwleusen behoort. Burgemeester Elfers kwam zelf een kijkje nemen en kon zelf ontdekken dat het één groot feest was. Zonder ook maar één enkel probleem.

Het TV Team heeft laten zien dat het kan organiseren. Alles liep gesmeerd, van licht en muziek tot bierbevoorrading en parkeergelegenheid. Wat vier jaar geleden begon als een marathonuitzending met een klein tentje is nu een goed geoliede machine geworden.

Twee jaar geleden op de eindlocatie kwamen na een drukke week van verhuizing van de ene locatie naar de andere, en weer verder, al zo’n 600 man kijken naar een gewone radio-uitzending.  Een jaar geleden werd het weer een stukje groter, met een heus podium en optredens. En dit jaar de rust van een legaal feest en uitzending, wat zonder meer geslaagd is.

En deze week was één groot piratenfestijn, met grandioze optredens. Gisteravond waren het opnieuw toppers die geheel gratis te bekijken waren. Wie? Wubbe Schoenmaker alias de Wuko's, bekend van De ijsbeer uit het noorden.  Natuurlijk zong hij ook dit nummer, inclusief charmante ijsbeer op het podium en de tent ging bij deze piratenkraker uit zijn bol.

Gerard Schoonebeek, wie kent ‘m niet? Zichtbaar genoot hij van de sfeer tijdens het zingen van de bekende countryhits. Bij die supersfeer werd nog een schepje bovenop gedaan door een optreden van Harm Wolters. Maar de hoofdschuldige van dit alles was misschien wel presentator/zanger Martin Dams. Een rasartiest, die moeiteloos andere artiesten in het zonnetje zet, maar zelf als laatste ook voor het muzikale zonnetje zorgde, met een superlang optreden.

En om één uur was het dan gebeurd. De politie hoogst persoonlijk kwam het podium op om er een einde aan te maken. Een vrouwelijke agente, wel te verstaan. Plots snoeiharde housebeats en blauwe kledingstukken die over het podium vlogen. Kortom, een heuse striptease-act als uitsmijter.  Nog één keer ‘Zij geloof in mij’ en het werd stil over de weilanden. Enkele minuten later zweeg ook de 105.2 FM. Het is voorbij. 

Kijk naar de foto’s en we zouden zeggen, tot volgend jaar.

 

Fottosessie deel 2

 

 

Fottosessie deel 2