03-02-07    Station Twentse Dekhengst

 

Het was weer een druk weekend aan de FM-band. Vanuit Twente vonden diverse marathons plaats. Een daarvan was van Station Twentse Dekhengst. De uitzendingen begonnen vrijdagmiddag en gingen door tot zondagavond.

 

11 leden

Helaas hadden we geen tijd om de marathon te bezoeken, maar n van de teamleden stuurde ons fotos en wat gegevens van het station. Twentse Denkhengst bestond uit 11 teamleden van de Firma Milano, Station dr op of dr onder en Club Onbekend.

 

De mast was 30 meter hoog met 4 antennes erin.  De zender was een dubbele Mosfet die het hele wekend stond te pruttelen op 700 Watt. Daarvoor stond een losse stuurzender en daarvoor weer de stereocoder Katruud 16xsample met RDS-2000.

 

Japan

In de studio in een keet werd er gedraaid met een DX-1000, 2x Sky-Tec direct drive platenspelers en een dubbele CD-speler voor af en toe een cd'tje of een jingle. Het geluid ging vervolgens naar de soundprocessing. Dit was een nieuwe PC met het programma Multimax (Japanse software).

 

Volgens n van de teamleden was de sfeer elke avond goed. Het was steeds volle bak in de keet en tent.

 

De gebruikte soundprocessing-software van Multimax is te downloaden vanaf de website: http://hp.vector.co.jp/authors/VA009014/index_e.htm

 

Filmpje Twentse Dekhengst 

 

Opbouw van de mast