logo spacer  
spacer
spacer spacer spacer spacer spacer
  spacer
Radio Uniek verzorgt marathonuitzending
vrijdag 7 december 13:21
ROUVEEN - Het vertrek van Sinterklaas is het begin geworden van een marathonuitzending van Radio Uniek. Deze gelegenheidsradiozender houdt vanaf donderdagmorgen middernacht tot en met zaterdagavond 8 december 21.00 uur een live uitzending op 94.4 FM. Het is de derde keer dat de uitzendmarathon wordt gehouden en voor het eerst in Rouveen.
Aan de Oude Rijksweg 617, achter aan de steeg, is een feesttent neergezet, waaruit de uitzendingen worden verzorgd. Het is niet alleen Hollandse muziek draaien, maar er zijn ook optredens van Nederlandse artiesten. Zo staat vrijdag (vanavond) Edwin Jongman, Sylvia en Rob Holtens op het programma en zijn er zaterdagavond optredens van Harm Wolters, Mannes en Chris de Roo.
Vorig jaar was de marathonuitzending een groot succes. ‘s Avonds waren er meer dan vijfhonderd bezoekers die zich opperbest vermaakten met de Hollandse deunen en artiesten.
Piraten
Radio uniek bestaat drie jaar. De ‘omroep‘ bestaat uit Roelof K.(45), Henk V.(33), Albert V.(25) en Jacob V.(22). Het zijn eigenlijk piraten. Ze hebben wel een vergunning voor dit feestweekend, maar het uitzenden via de ether mag eigenlijk niet. ‘Maar wij zenden ook uit via streams op het internet hoor‘, verontschuldigen de zendamateurs hun muziekweekend.
De heren vertellen dat vooral de nieuwste Nederlandse muziek aan bod komt. Veel Jan Smit, Jannes en natuurlijk Nick & Simon. De verzoekjes kunnen aangevraagd worden per sms. Dat de zender nu al populair is, blijkt wel uit het feit dat er donderdagmorgen al 170 muziekaanvragen binnen kwamen en ook tijdens dit interview stromen de verzoekjes binnen. Het bereik van de zender is enorm. ‘Vanuit Joure en Apeldoorn hebben we al verzoekjes binnen gekregen.‘
Kick
De ‘mannetjes van de radio‘ doen het voor de kick. ‘Het is toch schitterend als je al die reacties ziet? Heel veel mensen vinden het leuk wat wij doen, eigenlijk doen wij aan volksvermaak. En dan die spanning hè, wanneer gaan de opsporingsambtenaren onze zender vinden?‘ Zeker is wel dat de zender zich niet bij de feesttent bevindt. Daar is gelegenheid voor een dansje, een praatje en een pilsje en dat onder leiding van de Rouveense platendraaiers.
Muziek aanvragen kan per sms op 06-10183012.



















 
spacer