20-07-2007 Veldwachters                                            Door Skerpenheuvel

Vanuit Noordwest Friesland de tweede marathon die het Veldwachters- team draait. Vorig jaar al een succes en nu nog beter en mooier voor mekaar. Deze marathon begon afgelopen donderdag 19 juli en stopt, als alles meewerkt en blijft draaien, op maandagavond 23 juli.

 

Mast….

De mast bestaat uit een deel constructie met daarop een eindbuis met de totale lengte van een dik 56 meter. Dat heb ik me laten wijsmaken, nameten lukte niet. Te hoog.

 

…en zender

De zender bestaat is een Citycom-stuurzender, die staat afgesteld op 105.80 MHz, met daar achter een eindtrap van Prais. Die doet normaal een Watt of 1400 maar op de een of andere onverklaarbare reden wilde meneer niet hoger dan dik 750 Watt. Nou ja, het werkte en dus dikke lol en daar draait het om bij dit team.

 

Team Veldwachters bestaat uit 8 man. Ruimdenkende piraten die worden bijgestaan door een mooi legertje vrijwilligers en uiteraard de sponsoren. Pret en lol is het belangrijkste en de muziek op de achtergrond. De muziek komt vanaf cd en pc.

Soundprocessing

 Om dat lekker door in de ether te laten klinken wordt er gebruik gemaakt van een Ultramizer, Composer en een Ultrafex. Het klinkt best dus is het goed en we zijn hier in Friesland niet zo op hypermoderne soundprocessing gesteld. Het draait  en dan is het goed, vindt het team en de luisteraars zijn tevreden.

 

Bierkrat gooien

Verder werden er leuke dingen bedacht om maar wat bezig te zijn zoals spijker slaan en bierkrat gooien. Normaal sla je een spijker in een boomstam, maar deze keer waren de spijkers ruim anderhalve meter lang, 4 cm doorsnee en de harde natte klei als ondergrond. Hilariteit bij de bezoekers alom.

 

Ook het kratje gooien gaf leuke beelden. Diverse technieken werden er uitgeprobeerd maar gewoon gooien lijkt nog wel de beste remedie om het krat heel ver weg te krijgen. Al-met-al had dit piratenteam een pracht van een feest opgezet.

 

Voor de rest zullen de foto’s wel zeggen hoe het er aan toe gaat.

Humor fun en toernoeien

 

 

Extra balast van 750kilo per baal

750Watt op de klok

Eindtrap van Prais die niet het maximale vermogen kon leveren deze keer

Stuurzender

Processing

 

 

 

 

 

 

Deze hangt in een Suzuki Alto (DIt is wat voor Jasper)