27-12- 2007                                       Door Otto Radio Paradijs
Donderdagmiddag reed ik van mijn werk naar huis en hoorde al zappend langs de voorkeuzezenders van mijn autoradio bij Amersfoort ineens een keihard signaal. Dit is het Verona-team. U bent van harte welkom in onze feesttent met vanavond optredens van diverse artiesten, klonk er uit de speakers.

Goed geluk

Geen afspraak en op goed geluk  in de avond richting de feestlocatie gereden. Daar aangekomen iemand van de organisatie opgezocht en die was verrast dat er iemand van de Klompenboer aanwezig was voor een impressie. Ga je gang was het antwoord. Men had duidelijk geen enkel probleem met mijn aanwezigheid.

Apparatuur

Na een gastvrije ontvangst en wat praten over de gang van zaken kwamen de eerste koude sapjes op tafel. Vervolgens de studio uitgebreid bekeken. Die was ondergebracht in de hoek op het artiestenpodium en goed gevuld met de nodige apparatuur.

 

 Zoals een dubbele CD-speler van XXL, 2 draaitafels van Denon en Skytec, 2 Sony MD-spelers en een pc om de binnengekomen SMS-jes af te lezen. En een pc met software van OTS-dj om wat MP3-tjes te draaien waar nodig.

 

Processing

Het  RDS-systeem dat men gebruikt is van RDS2000. De audioprocessing is er ook prima voor elkaar. Het type processor als deze heb ik nooit eerder gezien, maar klonk perfect. Ik ben alleen de naam en het type even vergeten. Dat komt ervan als je in de haast je kladblokje vergeet mee te nemen.

 

En danů..de zender
Na dat alles gezien en op de foto gezet te hebben, liepen we naar een schaftkeet achter op het terrein met een deur die voor velen gesloten zou blijven, maar voor mij speciaal werd geopend. De technische man liet vol trots met de nodige uitleg alles zien. Een Profline- stuurdoos met daarachter een 100 Watt trapje om daarmee de 4CX5000 zelfbouw-eindtrap aan te sturen.

 

En megagrote voeding aan de andere kant van de keet moest de CX van stroom voorzien. Na binnenkomst in de keet begon het display van mijn digitale camera wat kuren te vertonen. Iets wat niet zo raar is als er bijna 7 kW staat te blazen nog geen 50 cm van de camera. Ik wist niet dat er zulke leuke kleurencombinaties mogelijk waren op het display.

Mast: 105 meter
De mast is een schuifkraan die uitgeschoven stond tot ruim 105 meter met daarin 8 dipolen die het signaal over de weilanden moesten verspreiden. Ze deden hun werk goed want ontvangstrapporten kwamen uit allerlei hoeken van het land. Nieuwegein en Rotterdam bijvoorbeeld.
 

Bertus Staigerpaip

Weer terug in de tent is er een optreden aan de gang van Bertus Staigerpaip en hij zette de zaal goed op zijn kop met hits als de jongens van de bouw en zuipen in Spanje. Verder waren er nog Marianne, Tim Lauffer en Steef om voor de muzikale omlijsting te zorgen.

Na wat gekeuveld te hebben met diverse mensen binnen de piraterij zijn we weer huiswaarts gekeerd en luisterden we op de tuner met 55dB weer verder naar het geluid van het Verona-team.

 
Ik wil iedereen bedanken voor de gezelligheid en de sapjes. Tevens Jan de Mexico bedankt voor het lenen van de hoge hoed.

UPDATE:
Ondertussen heeft ook Verona een dag na de impressie, de meest gehate brief mogen ontvangen. De uitzending is op 28 december even na het middaguur gestaakt.