28-12-2007                            door  Ruud, de  gulle lach

Het is vrijdagavond  en ik kreeg via MSN de vraag van meneer Klomp of ik nog wat ging doen voor de site. Ik had nog niks in de planning, maar bij mij weet je het nooit. Op bezoek bij Vrij Salland begon mijn telefoon te piepen. Een SMS-je: Heey Ruud je bent bij de verkeerde, je moet bij ons zijn. Groeten van de Vliegende Sallander.

 

Razende reporter

Dus in de auto en naar de jongens toe. Aangekomen op plaats van bestemming stond onder een loods een stacaravan. Maar even op de deur geklopt. Heey, daar heb je Ruud de razende reporter.

 

Binnen in de studio was het net of je in een blokhut zat. De muren waren bedekt met boomplanken en het leek of je achterna werd gezeten door politie en brandweer tegelijk. Dat kwam omdat er vier zwaailichten vrolijk ronddraaiden.

 

De mensen van de Vliegende Sallander hebben het leuk voor elkaar. Zelfs eigen munten met daarop RVS en eigen kleding zoals  truien, petten. Als het in de studio te  druk wordt hebben ze buiten de studio een aantal banken en tafels staan om te zitten. Dik voor elkaar

 

Apparatuur

Aan de ene kant een mooie bar, in  het midden een stamtafel en daarachter de DJ-hoek. Bij dit station werd gedraaid van MP3, CD en veel zwarte schijven. De dubbele CD-speler was van het merk MCD en de platenspelers van het merk KAM. De MP3-tjes kwamen uit een PC. Het mengpaneel was van Behringer, type VMX1000. En het praatijzer was van het merk Sennheiser.

 

De mast is een kantelmast en stond op 30 meter hoog met vier breedband antennes. De zender stond dit keer afgesteld op de 95.10 MHz in stereo en RDS. De eindtrap is een 4x CX, die deze avond rustig stond te draaien op een vermogen van 1300 Watt, omdat er net nieuwe buizen in waren gezet. Ze moesten nog een beetje inbranden zeg maar. En dat de nieuwe buizen het goed deden was wel te merken aan de vele SMS-jes.

 

Terug in de studio nog even een poos gezellig aan de babbel geweest. En ik heb zelf nog even een aantal zwarte platen gedraaid  en ook nog even mijn stem laten horen. Het was al weer laat genoeg geworden en tijd om richting Twello te gaan.

 

Het was weer een geslaagde avond en ik wil de mensen van de Vliegende Sallander bedanken voor de gezelligheid en de drankjes.

 

Studiogasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studiogasten