10-11-2007                                                                Wilco 

Aan een Tom-Tom heb je ook niets als de hoofdwegen zijn afgesloten vanwege onderhoud. Vele kilometers mocht ik daarom omrijden om weer op de route te komen naar station WZG. Ze zenden dit weekend uit op de 96.70Mhz in stereo en RDS

 

WZG?

WZG staat voor Wie Zoept Grolsch en is een piratenformatie die bestaat uit 4 man. Nu op een nieuwe locatie en met nieuwe zender. Het station is donderdag begonnen met haar marathonuitzending tijdens de veel besproken stormnacht. Gelukkig bleef die uit in deze regio. Wel heeft het team uit voorzorg de mast een behoorlijk stuk laten zakken. Op 20 meter stond hij toen.

 

Sigma golf-antenne

Vrijdag is de mast bij daglicht weer omhoog gegaan naar een hoogte van ongeveer 40 meter. In de mast geen Rossen maar een Sigma 5.8 golf-antenne. Dit omdat ze eens iets anders wilden proberen. Nu zit alles in de top op maximale hoogte en we hopen hier winst mee te kunnen behalen, was de reactie.

 

De resultaten zijn goed te noemen en alles loopt geheel naar tevredenheid. Enkel het team werd geteisterd door een storing. De stuurzender hield ermee op. De PLL wilde niet meer locken, over en uit?

 

Huisarts

Uiteraard niet. Wel ging de zender even naar de huisarts die hem in no-time weer klaar had waardoor het team de uitzending kon hervatten. De zender is van het merk RVR en de eindtrap van Prais goed voor 900Watt op de klok.

 

De studio is een omgebouwde bouwkeet of woonunit. Achter bevindt zich de studio en de soundprocessing. Iets dat apart of bijzonder is, valt gelijk op. Dit keer is dat stereocoder die ze gebruiken. Een R&S-stereocoder, type HS6129/2, en dat is er eentje waarmee je zo in het vorige tijdperk wordt gebracht. Prachtig om dit stukje nostalgie te zien werken.

 

Processing

De processing is van Behringer: een Ultrafex EX3200 en een Ultramizer DSP1424P zorgen voor het geluid en een Edison EX-1 voor de stereoverbreding. Voordat het de processing ingaat komt het geluid uit een D&R Clubmix 10-kanaals mengtafel.

 

De muziek komt veelal van vinyl en wordt gedraaid met draaitafels van MC crypt, DJ-2650d, met Ortofon Concorde elementen. Maar er staat ook een CD en deze is van Numark, type CDN22. De RDS is van Katruud waar de stereocoder van uit is geschakeld.