28-07-2007   Impressie door de Hartenboer

 

Op de zaterdag een slinger aan de knop en op de 100 MHz komt het ZB-team op het hekwerk in Jubbega binnen in stereo en RDS met 51 dB. De stoute schoenen maar aangetrokken en getelefoneerd met het nummer dat in de RDS stond. Ik was welkom om een impressie te maken voor de meest bezochte impressiesite van Nederland.

 

Aankomend rijden op de zogenaamde camping de Greide zag ik al een mobiele mast op een hoogte van maar liefst dertig meter en dat in een nieuwbouw. Binnen een week hadden Bonanza en de Zilvervogel alles georganiseerd om een mini-marathon te draaien. Die begon donderdagmorgen om zes uur begon en,  mits het AT geen roet in het eten gooit, duurt tot zondagavond zes uur.

 

Met vergunning

En wie kent hem niet in Friesland: de Bonanza-man die altijd op de woensdag een wekelijks programma draait op de 100 MHz. Helaas de Bonanza had in gedachten om een grotere mast te plaatsen, wat ook daadwerkelijk gebeurd is, maar door de gemeente werd hier een stokje voor gestoken. En dus kwamen ze op het idee om een mini-marathon te draaien samen met de Zilvervogel. Uit voorzorg is een vergunning aangevraagd voor de mobiele mast.

 

Mast en zender

De mast was 30 meter hoog met erin 4 WB-dipolen van een bekende antenne- en zenderbouwer uit Zevenhuizen. De zender was een enkele CX die rustig op 310 Watt stond te draaien. Verdere apparatuur: Behringer mengtafel DX 1000, Ultracurve 24-96, Virtualizer voor de spraak, Vitracurve pro voor all in one processing en ik mag wel zeggen het klonk uitstekend op mijn auto radio.

 

Verzoekjes waren live in de uitzending te horen dus we hebben hier met jongens te maken die weten wat het is om een mooi programma te maken. Verzoekjes kwamen zelfs binnen uit Luttelgeest in de Noordoostpolder  en zelfs Gieten meldde zich op EPI met een 30 dB voor dit station.

 

Van CD

Alles werd gedraaid vanaf cd op spelers van JB-Systems en een gedeelte van PC. Ik hoorde van de jongens van het ZB-Team dat er ook een enorme verzameling singles aanwezig was en misschien worden die wel de volgende marathon gedraaid.

 

Ik wil nog iets opvallends melden. Eerst stond ik bij de deurbel, maar er werd niet opengedaan dus ben ik maar achterom gegaan waar zich in de garage de mooie studio met stamgasten bevond. Ze hadden mij al bespied door een bewakingcamera.

 

Ik wil dit team bedanken voor de medewerking en de sapjes. De foto’s laten zien hoe het bij dit mooie team te werk gaat, veel succes.

 

 

 

 

Spaanbak de enkele CX

Processing