02-02-2008                3 Tjabbo’s                              Door: KB

Vanuit de Veluwe gaan we aan het eind van de middag door naar mijn geboortedorp, naar

de 3 Tjabbo’s. Een verjaardaguitzending zoals ze het noemen van vrijdagmiddag tot de nacht van zaterdag op zondag, tot in de laatste uurtjes.

 

Zonder problemen

Gezien het verleden hield het team rekenschap met tegenslagen, maar alles bleef uit. De 4 antennes stonden in 1 keer goed en op een hoogte van 45 meter. En ook de zender, een compleet Spaan-setje met de 4x CX en een Veronica-stuurzender stonden zonder problemen aan de band op een vermogen van 1600Watt en alles op de 96.70 Mhz in stereo en RDS.

 

Allemaal te mooi om waar te zijn allemaal en omdat het in een keer goed ging, hield het team al rekenschap met het ergste scenario. De komst van het AT, maar ook dit bleef uit.

 

Studio

De studio was gemaakt in een deel van een boerderij, maar omdat die te groot was om warm te stoken stond er een tent in de schuur. De ruimte werd warm gestookt met heaters.

 

Voornamelijk van vinyl werd er gedraaid, maar er stond net als bij velen een dual CD-speler. Het mengpaneel was van Behringer, de MD2004a.

 

Heftige processing

De soundprocessing werd allemaal geregeld door een DSPX-Mini, die de eerste dag behoorlijk agressief stond afgesteld, maar voor de DSPX was het allemaal te hard. Later op de dag werd het niveau tandje toch maar naar beneden gezet om alles tot een rustiger geheel te laten klinken.

 

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en voor de eigenaardige bungy jump demonstratie vanuit een mast uit Amerika.