11-01-2008                 Station Alibabba             Door Gup

Deze impressie wordt gehouden vanwege een verkeerde reden. Een impressie over dit station stond al een tijdje in de planning, maar het is er nog niet van gekomen. Vrijdagmiddag na een hele dag hits te hebben gedraaid, werd het station verrast door een werkbezoek van Agentschap Telecom. Reden om dit station te bezoeken.

 

Rond 14:20 uur werd de enkele Mosfet die de 5 kW Elenos-kast aanstuurde in beslag genomen. Omdat dit team niet voor 1 gat te vangen is, werd  rond de klok van 8 uur de Elenos-kast weer ingeschakeld met een geleende Mosfet. Onder het motto liever morgen in de krant dan bang aan de band, ging het team verder met de uitzending.

 

Mast

De mast is een zelf gelast werktuig van 2 x 24 meter uitschuifbaar + 20 meter aluminium topbuis met daarin 8 zelfbouw pronkende rondstraal antennes. De mast stond nu op een hoogte van 62 meter. De antennes moesten het signaal verspreiden via de ether op 94.50 MHz in stereo en RDS.

 

Zender

De stuurzender is van de bekende bouwer met daaronder de enkele Mosfet. En daarachter stond dan de Elenos te draaien op een vermogen van 5 - 6 kW zoals op de foto´s te zien is. Deze zendercombinatie was overdag al goed voor een kleine 600 reacties en in de avond stond de telefoon weer roodgloeiend

 

De studioapparatuur bestond dit keer uit het mengpaneel de Behringer DX1000. Ook waren er 2 draaitafels aanwezig die regelmatig in gebruik genomen werden. Een dubbele CD-speler was aanwezig maar natuurlijk ook een computer om de verzoekjes wat makkelijker op te zoeken. Via een tweede pc konden ze Internet volgen.

 

Soundprocessing

De soundprocessing bestond uit de MDX4000 met daarachter de combinator MDX8000 en de Aphex Exciter met daarachter de Edison. De spraak moest voor komen uit de Virtulizer DSP1000. Dit alles klonk prima.

 

Tegen 22:30u kwam ik pas aan in de smoordrukke studio. Er hing een gezellige sfeer in de studio ondanks dat het team gepakt was diezelfde middag.

 

De studio was lekker ruim opgezet en voorzien van twee lange stamtafels en een mooie lange gemetselde bar. Hier en daar nog wat leuks aan de muur om het hele geheel compleet te maken. Kortom, een gezellige plek voor groot en klein. De zender kon je vanuit de studio bekijken door het openen van een deur.

 

Ik wil het staton bedanken voor de aangeboden sapjes en hapjes.